Alberto Contador - castiga Turul Tarii BasceAlberto Contador a câştigat Turul Ţării Basce (Vuelta al Pais Vasco), după ce în ultima etapă, de contratimp, a scos un timp impresionant, la doar şapte secunde în spatele câştigătorului Tony Martin, de la Omega Pharma-Quick Step.

“Sunt foarte fericit. Am fost foarte obosit în ultimele două zile, dar până la urmă totul a ieşit aşa cum trebuia”, a spus Contador.

“Este o onoare să câştig Vuelta al Pais Vasco pentru a treia oară. Când am câştigat etapa de contratimp, în 2005, a fost un vis îndeplinit. Nu mi-am imaginat că voi putea câştiga această cursă de trei ori. Sunt foarte fericit”.

Contador a terminat al doilea, la nivel general, în debutul său pe acest sezon, la Volta ao Algarve, a dominat Tirreno-Adriatico, a fost al doilea în Volta a Catalunya, iar acum a luat titlul din Vuelta a Pais Vasco. Alberto Contador a arătat ca un ciclist agresiv în munţi. Totul pare pus la punct pentru spaniol, care ţinteşte Turul Franţei, în iulie.

“Aceste rezultate mi-au dat încredere să continui să muncesc pentru obiectivele mele majore: Criterium du Dauphiné şi Turul Franţei. Sunt foarte motivat. Acum voi lua o pauză, am nevoie de ea, iar apoi voi începe să mă gândesc la Turul Franţei”.

Bradley Wiggins, locul 9 în Paris-Roubaix

Bradley Wiggins, care anunţase că vrea titlul în Paris-Roubaix, s-a clasat doar pe locul 9, câştigtorul fiind Niki Terpstra, aflat la prima sa mare victorie într-o cursă de acest gen.

Top 10 ciclişti în Paris-Roubaix

1Niki Terpstra (Ned) Omega Pharma Quick Step6:09:01
2John Degenkolb (Ger) Team Giant-Shimano0:00:20
3Fabian Cancellara (Swi) Trek Factory Racing
4Sep Vanmarcke (Bel) Belkin Pro Cycling
5Zdenek Stybar (Cze) Omega Pharma Quick Step
6Peter Sagan (Svk) Cannondale
7Geraint Thomas (GBr) Team Sky
8Sebastian Langeveld (Ned) Garmin Sharp
9Bradley Wiggins (GBr) Team Sky
10Tom Boonen (Bel) Omega Pharma Quick Step

Comentarii

Articolul precedentZiua B a debutat cu mocirlă
Articolul următorInterviu cu Marius Petrache, câştigător la Ziua B
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE