Alberto Contador a declarat recent că nu se mai vede concurând după 2016, pentru că vrea să se retragă în plină glorie.

“După 2016, ceea ce pot să spun acum, este faptul că nu mă mai văd concurând”. “Anul acesta sunt sigur unde am să fiu, dar anul viitor nu pot garanta…Ar putea fi ultimul meu an”, a spus Alberto Contador.

Contador a câştigat Turul Franţei în 2007 şi 2009, Giro d’Italia în 2008 şi Turul Spaniei de trei ori, în 2008, 2012 şi 2014.

“Fizic mă simt foarte bine, dar anii trec şi trebuie să fixezi o dată. Aş vrea să mă retrag cât încă sunt pe podium”, a spus spaniolul.

Mi se pare o atitudine decentă, care va fi cu atât mai valoroasă dacă Alberto Contador va obţine ce şi-a propus anul acesta, Turul Franţei şi Giro d’Italia. Pare imposibil şi tocmai de aceea este un obiectiv pe gustul lui Contador.

2015 este ultimul an de contract pentru spaniol cu echipa Tinkoff-Saxo. Pe de altă parte, poate că a făcut aceste declaraţii ca să-şi asigure spatele în cazul în care nu i s-ar oferi o prelungire de contact. Şi poate că nu i se va oferi o prelungire de contact dacă nu va câştiga măcar unul dintre marile tururi la care va participa în 2015.

Va fi greu pentru Alberto Contador, în mod special în Turul Franţei, pentru că are adversari redutabili, precum Chris Froome, care a câştigat marele titlu în 2013, Nairo Quintana, pe care legendarul Greg LeMond îl vede ca fiind contracandidatul principal al britanicului. Dar vor fi acolo şi Fabio Aru, un tânăr talentat aflat în plină afirmare, dar şi câştigătorul din 2014, Vincenzo Nibali.

Comentarii