“Astăzi este o zi tristă, foarte tristă. “, a declarat Alberto Contador în cadrul unei conferinţă de presă, organizate ca răspuns la decizia Federaţiei Spaniole de Ciclism de a-l suspenda un an şi de a-i retrage titlul de campion câştigat la Turul Franţei 2010.

Contador, care are 10 zile la dispoziţie pentru a contesta decizia Federaţiei Spaniole, a spus că intenţionează să lupte împotriva acestei măsuri şi că este o victimă a unui sistem găunos. Contador a spus că este o “problemă de onoare”  şi că vrea să demonstreze că nu a trişat pentru a câştiga Turul Franţei.

După cum puteţi vedea din filmul de mai jos, Contador era emoţionat. A  susţinut că-şi va apăra nevinovăţia “până la sfârşit”.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=PVEMEoVTuFU’]

“În următoarele 10 zile voi munci şi voi face tot ce pot pentru a demonstra că sunt nevinovat. Este o problemă de onoare, de mândrie şi de inocenţă”, a spus spaniolul, în vârstă de 28 de ani, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Mallorca.

Contador a caracterizat decizia Federaţiei Spaniole de Ciclism ca fiind una ruşinoasă şi a dat vina pe mâncarea contaminată, în urma căreia a ieşit pozitiv la testul de dopaj.

“Ei recunosc (Federaţia) că sunt nevinovat şi mă suspendă doar un an (n.r. decizia standard este suspendarea pe doi ani)”, a spus spaniolul care a câştigat de trei ori Turul Franţei. “Nu-mi pot explica asta, nu mă  pot apăra, nu mai pot face nimic”, a spus  deznădăjduit Contador.

“Bineînţeles că mă simt ca o victimă – o victimă  a sistemului”, a spus el.

Contador are termen până în data de 9 februarie să prezinte dovezi în faţa Federaţiei Spaniole, înainte ca aceasta să ia o decizie finală.

“Ceea ce mă doare cel mai tare este faptul că toţi oamenii de ştiinţă ştiu că sunt  nevinovat”, a spus Contador. “Asta mă doare. E trist. Foarte trist”.

“Nu-mi vien să cred că voi pierde tot ce-am obţinut până acum – acum nu mai cred într-un sistem anti-doping”.

Alături de Contador, în cadrul conferinţei, a fost Bjarne Riis, şeful echipei sale, Saxo Bank. Riis a spus că echipa şi sponsorii vor rămâne alături de Contador.

“Este extrem de important să facem diferenţa între cei care încearcă să trişeze, ca scop în sine, şi cei care au luat ceva prin accident”, a spus Riis.

Dacă Contador va pierde titlul din Turul Franţei, Andy Schleck este cel care va fi declarat câştigător. Un an de suspendare pentru Contador înseamnă că nu va primi 70% din salariul său.

Contador nu numai că va lipsi de la Turul Franţei 2011,  dar va lipsi şi de la Vuelta  spaniolă, doar cu trei zile(!), pentru că suspendarea ar lua sfârşit în data de 23 august.

Anul trecut, ciclistul italian Alessandro Colo a fost suspendat un an de către Federaţia Italiană de Ciclism pentru că a ieşit pozitiv la acelaşi test cu clenbuterol, tot de la carne contaminată.

Contador este unul dintre cei cinci ciclişti care au câştigat Turul Franţei, Giro Italia şi Vuelta Spania.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.