Alexandru Ion - Titans Triathlon 2017
Foto: Enel România

Alexandru Ion face parte din generaţia tânără a triatloniştilor care vin puternic din urmă. Are doar 20 de ani şi ambiţii mari, vrea să se califice la Campionatul Mondial de Triatlon din Austrialia, în septembrie.

“Anul acesta vreau să capăt cât mai multă experienţă, care să mă ajute să mă calific la mondialele din Australia”, a declarat Alexandru Ion pentru Biciclistul.ro.

“Îmi doresc să particip la cât mai multe curse internaţionale”, spune el.

Am avut ocazia să-l văd în acţiune pe Alexandru Ion anul trecut, la Campionatul Naţional de Triatlon şi Aquatlon – Titans Triathlon, unde am participat şi eu, la amatori. L+am putut urmări de pe mal şi am fost impresionat de cât de rapid înota (a fost înotător profesionist). Atunci a ieşit primul din apă, cu un avantaj de 20 de secunde în faţa lui Cristian Tranulea şi a lui Nicolae Şeitan,  şi ei juniori talentaţi şi super rapizi la înot.

Din păcate pentru el, nu a reuşit să-şi păstreze avantajul câştigat la înot, a fost precipitat şi nu şi-a dat seama că a terminat proba de ciclism cu un tur în minus. Avusese un minut şi 37 de secunde avans în faţa lui Ciprian Bălănescu, după proba de înot. Bălănescu, un sportiv mult mai experimentat, a şi câştigat în cele din urmă titlul naţional.

Prin urmare, într-adevăr, lui Alexandru Ion îi trebuie experienţa, are nevoie de cât mai multe concursuri.

“Calendarul meu competiţional pentru 2018 este conturat de Federaţia Română de Triatlon şi cu mici adăugiri de către antrenorii mei. În general, competiţiile internaţionale sunt prioritare, dar voi concura şi în ţară, la Campionatele Naţionale, dar şi la anumite curse pe care le voi considera utile pentru planul meu de pregătire”, a spus Alexandru Ion.

Anul trecut, rezultatul care i-a crescut nivelul de încredere a fost cel obţinut la Campionatul European de la Tulcea, unde a reuşit să se claseze pe locul şapte, cu cel mai bun timp şi cea mai bună clasare a unui român într-o competiţie internaţională.

“Punctul meu forte este şi va fi ambiţia, care mă va ajuta să îmi îmbunătăţesc bicicleta, alergarea şi înotul. Încă mai am de lucrat la toate cele trei probe, însă cel mai mult îmi lipsesc antrenamentele de tranziţie. Anul acesta însă nu le voi neglija”.

Comentarii