Iniţial vroiam să scriu despre adaosul comercial uriaş pe care şi-l pun unele magazine de biciclete din România. Şi luam drept exemplu o bijuterie de bicicletă –  Cube Stereo RX Carbon 2010, pe care mi-ar plăcea să pun şi eu mâna, dar şi piciorul. Chiar dacă este model din 2010, este state of the art, cum se spune în limbajul de marketing folosit în afară.

cube-stereo-rx-2010

Această bicicletă poate fi cumpărată din România la 6.950 lei de la sportguru.ro şi la 8.999 lei de la hypersport.ro. Poate să-mi spună şi mie cineva de ce fix acelaşi model de bicicletă are preţuri între care există o discrepanţă atât de uriaşă?Bine, sunt mărimi diferite 16″, respectiv 22″. Dar chiar aşa de mare să fie diferenţa de preţ?

Chainreactioncycles.com magazin de biciclete online de referinţă din  UK, pe care-l frecventează şi de la care cumpără mulţi clienţi din România, are această bicicletă,  la 16″,  la un preţ de 1.894 de euro, adică aproximativ 8.110 lei.

Deci se poate să găsim şi magazine din România care să aibă preţuri mai mici decât cele mai şmechere magazine de biciclete din afară. Bravo.

În cazul meu, această bicicletă poate să coste şi 3.000 de lei, că tot nu mi-o permit :), dar pentru cine caută şi este dispus să cumpere o astfel de bicicletă, din categoria premium, ar merita un preţ mai mic decât la Chainreactioncycles, nu?

Comentarii