Azi am finalizat primul meu concurs marca Ironman, un Half care a constat în 5 km alergare, 90 km ciclism și 21 km alergare.

Cursa s-a numit Ironman VR1 și a fost, ați ghicit, o competiție virtuală, deschisă oricărui sportiv amator și pentru care nu s-a perceput taxă de participare.

Pentru că ar fi fost greu să contorizeze tranzițiile, Ironman a spus că cele trei probe pot fi făcute în perioada 3-5 aprilie 2020.

Eu am început ieri dimineață cu proba de ciclism, în urma căreia am rămas cu o oboseală apăsătoare în picioare.

Seara am alergat 5 km, cu chiu, cu vai, fără niciun chef și încă obosit.

Cireașa de pe tort a fost azi dimineață, când am alergat un semimaraton pe banda de alergare.

Momentul sponsorului: din fericire pentru mine, eMAG.ro mi-a trimis o bandă de alergare, în aceste momente grele pentru orice sportiv amator și profesionist. Banda de alergare este marca Kondition, modelul HM-3800 și poate fi cumpărată de aici: https://bit.ly/2UpPG6Q.

Câteva concluzii: e al naibii de greu să pedalezi și să alergi în apartament, transpiri din abundență, iar pulsul urcă repede sus, mult mai sus decât atunci când ieși să faci sport în natură. Pe lângă faptul că îți trebuie vreo trei prosoape, bei și foarte multă apă, numai la ciclism am băut o sticlă plină de doi litri și încă un bidon de 750 ml.

Ultima probă de alergare mi s-a părut nu doar solicitantă, dar și plictisitoare, noroc că mi-am făcut un playlist special pentru alergare în zona 2, pe care l-am ascultat până când mai aveam vreo patru kilometri, moment în care n-am mai suportat căștile în urechi. Vă las aici playlistul, poate vă inspiră:

Am și un fel de diplomă pentru participarea mea.

Ironman VR 1 - diploma participare

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE