Antoanela Manac - podium cupa Africii la Hammamet

Antoanela Manac a reuşit să aducă României prima medalie la o Cupă Continentală de triatlon, după ce a trecut linia de finish pe locul 3 la Yasmine Hammamet ATU Sprint Triathlon African Cup, categoria Elite.

Concursul a avut loc în data de 5 mai, în Tunisia, în oraşul Hammamet, iar medalia de bronz i-a adus româncei suma de 600 de dolari.

Cu toate că la start nu s-au aliniat cele mai bune triatloniste din lume,  rezultatul sportivei noastre este important pentru că o va ajuta să crească în clasamentul mondial de triatlon. Cu cât este situată mai sus, cu atât vor creşte şansele de a prinde un slot de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Antoanela Manac s-a ţinut în faţă la proba de înot, unde potrivit rezultatelor oficiale a reuşit al patrulea timp. Sportiva noastră a ieşit a doua din prima tranziţie şi a format un mic pluton la ciclism cu o sportivă din Germania, Nina Eim, şi cu italianca Alesia Orla. În faţa lor, în evadare, era austriaca Theresa Feuersinger. S-a tras tare la proba de ciclism, iar Antoanela Manac este înregistrată cu cel mai bun timp.

Antoanela Manac a început prima proba de alergare, dar nu a reuşit să ţină ritmul impus de nemţoaica Nina Eim şi de austriaca Theresa Feuersinger, locul 1, respectiv locul 2 în clasamentul general.

Rezultatele oficiale pot fi consultate aici.

 Antoanela Manac - medalie de bronza ca cupa continentala de triatlon Tunisia 2018

La ultimul barem de verificare, organizat de către Federaţia Română de Triatlon (FRTRI) pe 25 februarie, în vederea formării loturilor naţionale, Antoanela Manac a scos 9.39 la înot (750 metri) şi 18.09 la alergare (5 km).

Comentarii

Articolul precedentRecomandare: Vidraru Bike Challenge, 24 iunie
Articolul următorRubrică nouă, “Pastila lui Vigariu”
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE