Antoanela Manac - cupa europeana Tartu
Sursa foto: Antoanela Manac
Sursa foto

Antoanela Manac s-a clasat pe locul 14 la Cupa Europeană de la Tartu, din 34 de sportive ce au luat startul duminică, 9 iulie, la categoria Elite. Sportiva noastră a trecut linia de finish cu o întârziere de aproape patru minute faţă de sportiva clasată pe  primul loc, italianca Angelica Olmo.

Distanţele de concurs au fost de triatlon sprint, adică 750 metri înot, 20 km ciclism şi 5 km alergare

În prezent cea mai în formă triatlonistă din România, Antoanela Manac a început bine concursul, reuşind să iasă din apă pe locul 7, după 00:10:26. A reuşit să avanseze încă o poziţie în clasamentul general după proba de ciclism, pe care a parcurs-o în 00:33:01, acelaşi timp cu cel obţinut de câştigătoare. Călcâiul lui Ahile s-a dovedit a fi proba de alergare. Antoanela Manac a alergat cei cinci kilometri în 00:20:39, primele trei clasate au fugit proba sub 17 minute.

“Cursa de astăzi a fost un succes!”, a declarat Antoanela Manac pe pagina sa de Facebook.

“Înotul s-a desfăşurat în râu şi a necesitat folosirea neoprenului, traseul de bicicletă a fost tehnic, cu urcări şi coborâri şi multe întoarceri, iar după proba de alergare am reuşit să termin pe locul 14”.

România a mai avut o reprezentantă la această competiţie, pe Andreea Bălan, care s-a clasat pe locul 27 din 31. Proba de înot a fost unul dintre atuurile Andreei, care a ieşit a patra din apă, însă după proba de ciclism ajunsese pe locul 24, iar proba de alergare a mai tras-o în jos încă trei poziţii.

Andreea Bălan (stânga) şi Antoanela Manac

Rezultatele oficiale pot fi consultate pe triathlon.org sau, şi mai detaliate, pe site-ul oficial al competiţiei.

Comentarii