Nu am ratat nicio ediție a competiției Băneasa Race, unul dintre concursurile mele favorite de alergare. Au fost patru până acum, trei anul trecut și una în 2019.
Am participat de fiecare dată la cursa de 11 km și am prins și un podium, la ediția de toamnă din 2018, când m-am clasat pe locul 2 la categoria de vârstă și pe locul 8 la nivel general.
Ediția de primăvară de anul acesta m-a găsit într-o formă sportivă în creștere și asta se vede și pe cifre. Anul trecut, tot în primăvară, am trecut linia de finish după 00:52:22, anul acesta după 00:48:23 – o îmbunătățire de patru minute, pe care o apreciez cu atât mai mult cu cât în 2018 nu a fost noroi deloc, iar anul acesta potecile Pădurii Băneasa au fost plouate din abundență timp de mai multe zile.
Cu toate că terenul a fost mai dificil, iată că am reușit o îmbunătățire semnificativă a timpului, ceea ce pentru mine echivalează cu un podium. De fapt, am fost aproape de o medalie, pentru că m-am clasat pe locul 4 din 74 la categoria de vârstă 40-49 de ani.
[table id=51 /]
Îmi place să alerg în Băneasa pentru că terenul e plat, o particularitate care mă avantajează – îmi este foarte greu pe urcări. De asemenea, apreciez că organizatorii dau startul în valuri, pentru a evita aglomerația pe traseu. Și le reușește, până acum nu mi s-a întâmplat să nu am loc să depășesc sau să mă simt în vreun fel incomodat de către alți participanți.
Startul în valuri mai are un mare avantaj, te întreci cu alți concurenți cu nivel de pregătire asemănător cu al tău, ceea ce este cu adevărat provocator. Apreciezi la o intensitate mult mai mare depășirile pe care le faci, iar acestea se transformă în mici victorii în timpul cursei, care te motivează și te mobilizează să tragi de tine la maximum.
Am apreciat la Băneasa Race
- Cu toate că nu m-am folosit decât de punctul de hidratare de la start/finish, mi s-au părut binevenite cele trei puncte dotate cu izotonic PowerBar, fructe, ciocolată și alte bunătăți din partea sponsorilor. Primul a fost în zona de start/finish, al 2-lea la km 4 (doar apă) și al 3-lea la km 7,3, unde se găseau apă, izotonic, fructe, biscuiți și ciocolată;
- După fiecare punct de alimentare/hidratare exista o zonă delimitată de un panou în care trebuiau aruncate resturile, pentru a păstra pădurea cât mai curată.
- Pentru confortul participanților, în zona de start existau 16 toalete ecologice. Mai erau alte trei toalete la punctul de alimentare de la km 7,3/18,2.
- Mi s-a părut foarte util vestiarul, unde m-am putut schimba, dar și faptul că exista un cort special amenajat pentru depozitarea bagajelor.