Chris Froome - etapa 8 - Turul Frantei 2017
Foto: ASO/Thomas MAHEUX. Sursa

Azi e 13 iulie, iar Turul Franţei intră din nou în munţi, cu o etapă super grea (a 12-a), cu multe urcări, teren propice pentru atacuri. Pentru unii rideri va fi o zi cu ghinion, pentru alţii una norocoasă. În ce tabără se va afla Chris Froome? Eu sper că în cea dintâi, e timpul să fie atacat, e timpul pentru suspans în Turul Franţei, vrem spectacol!

Etapa a 12-a pleacă de la “Porţile Pirineilor”, are nu mai puţin de 214,5 km şi se termină cu două urcări de-a dreptul brutale, care mai mult ca sigur vor reconfigura poziţiile din top 10 în clasamentul general. Cel mai probabil, Chris Froome şi echipa sa (Team Sky) vor încerca să-şi distanţeze rivalii, să domine etapa şi să nu lasă pe nimeni să răsufle, mai ales pe Fabio Aru (Astana) care îi suflă în ceafă britanicului, pentru că e la doar 18 secunde de Froome şi ar putea (vrem, vrem!) să atace.

Profil etapa a 12-a din Turul Frantei

Uitaţi-vă însă la profilul acestei etape. Va avea italianul picioare s-o ducă până la capăt sub auspicii de atacant? Traseul devine tot mai greu pe măsură ce trec kilometrii, începând cu urcarea Col de Menté (6,9 km, cu o pantă de 8,1%), iar mai apoi cu şi mai selectiva urcare Port de Balès (11,7 km cu pantă de 7,7%) şi, în cele din urmă, când mai mult ca sigur că agonia se va strecura în sufletele cicliştilor, cu urcarea Peyragudes (2,4 km cu pantă de 8,4%). Mai mult, în kilometrul final va fi o porţiune de 200 de metri cu pantă de 16%!

Froome e sigur pe el, cel puţin din declaraţii.

“Nu am nevoie să atac”, a spus el.

“Nu vrem să lăsăm pe nimeni să reintre în joc, vom dori să controlăm situaţia şi să nu permitem nimănui să recupereze timp”.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.