H3RO TriChallenge

Au mai rămas 47 de zile pline până la H3RO, concursul meu principal pentru sezonul 2019, unde voi participa la proba Half – 1,9 km înot, 90 km ciclism și 21 km alergare.

Anul trecut am concurat pentru prima oară la o astfel de competiție, tot la H3RO și m-am descurcat onorabil, mai ales pentru un debut: 5h04min, locul 27 din 101 finisheri, locul 9 / 34 la categoria 40-44 de ani.

M-au ajutat antrenamentele cu Seven Sport Club și sfaturile de nutriție primite de la Mihai Vigariu, cel care recent a devenit recordman național pe distanța Ironman (08:54:02 la Ironman Tallinn).

La H3RO 2019 voi fi într-un context diferit față de anul trecut. În primul rând, NU mai am 104 kg, ci în jur de 90. În al doilea rând, de prin mai-iunie nu mă mai antrenez cu Seven Sport Club. Drumurile noastre s-au despărțit, am rămas prieteni, dar nu mai beneficiez de plan personalizat de la Flabio Carmona. Sunt pe cont propriu.

Cum e?

Mergem înainte! Încerc să pun în aplicare tot ce am învățat până acum și sunt convins că rezultatul va fi unul bun. Obiectivul meu la H3RO este de a coborî sub cinci ore. Trebuie să fiu mai rapid cu cel puțin patru minute pentru a reuși asta și nu cred că este un capăt de țară.

E mai greu fără antrenor, fără îndoială. În primul rând, oricâtă experiență aș fi căpătat în ultimul an, mă antrenez după ureche. Sunt mai indulgent cu mine, dacă mă doare ceva sunt îngăduitor și îmi acord timp de odihnă. E adevărat, nu mai sunt la fel de stresat ca anul trecut, când nu știam cum va fi primul concurs de Half, acum sunt mult mai relaxat.

Soția mă numește în continuare Olimpicul, chiar dacă mă antrenez mai puțin decât anul trecut pe vremea asta. Familia are aceeași percepție, că mă antrenez foarte mult, prea mult pentru statutul meu de amator obișnuit.

La proba de alergare mă ajută Jeff Galloway, care îmi trimite antrenamente personalizate prin intermediul Garmin Connect.

La înot pun în aplicare toate drillurile pe care le-am tot repetat și mă ajut și de o aplicație care mi se pare foarte drăguță și pe care o și recomand: Swim Coach – Workouts for Swimming & Triathlon. Îți face un plan de antrenament în funcție de câte ori mergi la bazin pe săptămână, ce distanțe vrei să înoți și care este obiectivul tău. Toate drill-urile sunt însoțite de clipuri video create de Speedo.

La ciclism mă antrenez uneori cu colegii de la Unstoppable Sport Club, un club cu care colaborez și profesional (ofer servicii de comunicare). Altfel, ies singur pe ruta Gălbinași-Budești și variațiuni pe aceeași temă.

Simt că va fi bine. Trebuie.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE