Triatlonistul Mihai Baractaru a participat ieri la Ironman Elveția, unde a reușit o cursă solidă ce i-a adus locul 5 din 78 la categoria 25-29, după 09:33:11.

Sportivul nostru a înotat 3,8 km în 1:08:29, timp care-l poziționa pe locul 25 la categoria sa de vârstă. La proba de ciclism a recuperat multe poziții, urcând până pe locul 13. Baractaru a pedalat 180 km în 05:10:40, reușind o medie de 34,76 km/h.

La alergare, a reușit să parcurgă distanța de maraton în 03:08:09, ceea ce înseamnă că a avut o medie de 04:26/km.

Mai jos aveți și timpii intermediari pentru fiecare probă în parte.

Mihai Baractaru - detalii inot si ciclism Ironman Elvetia

 

Mihai Baractaru - detalii alergare si tranzitii Ironman Elvetia

Din păcate, Baractaru nu a reușit să prindă un loc garantat în finala mondială de Ironman de la Kona, ce va avea loc în data de 8 octombrie, categoriei sale de vârstă fiindu-i alocate doar patru invitații.

Update: Se pare că Mihai a avut noroc și a prins un loc la Kona.

Mihai Baractaru - rezultat Ironman Elvetia

El mai are însă o șansă. Astăzi are loc ceremonia de decernare a premiilor Ironman Elveția, iar în cadrul acestui eveniment vor fi stabiliți și sportivii ce vor merge la Kona. Dacă măcar unul dintre cei clasați în primele patru poziții la categoria sa de vârstă nu-și revendică locul la Kona, Baractaru va participa pentru a doua oară la finala mondială din Statele Unite. Bine, va trebui să achite pe loc în jur de 900 de dolari.

“Două Ironman-uri într-o lună, este o performanță uriașă pentru mine…Cursa a fost foarte grea, dar am dat tot până la final! Sunt foarte bucuros că am reușit un asemenea timp. Vă mulțumesc frumos că ați fost alături de mine și că m-ați susținut până la capăt!”, a scris Mihai Baractaru pe contul său de Facebook.

Mihai Baractaru (27 de ani) este primul român din istoria triatlonului românesc care a participat în finala Campionatului Mondial de Triatlon Ironman (categoria age group), în anul 2015.

El a început să practice triatlonul în anul 2005, la vârsta de 16 ani. Cinci ani mai târziu, a devenit deținătorul recordului național în proba de Ironman, cu un timp de 9 ore și 30 minute, obținut în cadrul unui concurs din Ungaria. Baractaru și-a îmbunătățit recordul național în 2015, în cadrul Ironman Austria, reușind să treacă linia de finish după 9h15m03s.

Comentarii