Baku 2015 triahlon

Sportivii români n-au reuşit prea mare lucru la prima ediţie a Jocurilor Olimpice Europene de la Baku, la ciclism şi triatlon, sporturi unde am avut doar trei reprezentanţi.

Ciclism în coada clasamentului

Lucian Logigan s-a clasat pe locul 33 din 38 de concurenţi care au încheiat cursa la proba masculină de mountain bike. Sportivul nostru a încheiat la un tur de învingător, elveţianul Nino Schurter, care a fost cronometrat în 1h41’4”.

Doar 23 de sportivi au reuşit să completeze acelaşi număr de ture ca şi câştigătorul, restul, până la 38, printre ei aflându-se şi Lucian Logigan, rămânând restanţi cu o tură în momentul în care s-a decis câştigătorul. Au mai fost şi cinci sportivi descalificaţi, care din diverse motive au abandonat cursa.

Triatlon la nivel de amatori

Nici la triatlon românii nu au reuşit rezultate notabile. Antoanela Manac a terminat cursa pe locul 36 din 38, cu 18 minute şi 46 de secunde în plus faţă de câştigătoare, Nicola Spirig (vezi reultatele).

La masculin, Ciprian Bălănescu, multiplu campion naţional la triatlon, nu a reuşit să termine concursul, fiind ajuns din urmă la proba de ciclism. Aşa cum am prevăzut, Ciprian a ieşit greu din apă, după 24m03s, la cinci minute faţă de cei care au terminat primii această probă. A terminat proba de înot pe locul 56 din 57.

La fiecare tur de 6,6 km de ciclism, românul pierdea teren în faţă plutonului fruntaş, care l-a şi ajuns după patru tururi din şase, scoţându-l din competiţie.

M-am uitat peste clasamentul feminin, să văd cum au înotat fetele. Ultima clasată, care a terminat competiţia, adică nu a fost ajunsă din urmă nici la ciclism, nici la alergare, a scos la înot 22:08, acelaşi timp pe care l-a reuşit şi Antoanela Manac.

Comentarii