Baneasa Trail Run - Baneasa Race - Baneasa Forest Run

Cunoscutul concurs de alergare Băneasa Trail Run se transformă din 2018 în Băneasa Race (15 aprilie) și Băneasa Forest Run (29 aprilie), pentru că cei doi organizatori, Vlad Mihalache și Theodor Manolache, vor merge pe drumuri separate.

Băneasa Trail Run era unul dintre cele mai populare concursuri de alergare din zona Capitalei, cu peste 1.100 de participanți doar la ediția de iarnă – Băneasa Winter Trail.

Nume concursOrganizatorDataWebsiteProbe
Băneasa RaceAsociația Trăiesc Sănătos15 aprilie 2018baneasarace.ro10,5 km
21 km
Băneasa Forest RunRunning Media29 aprilie 2018baneasaforestrun.ro11 km
21 km

Băneasa Race are deja website operațional și a dat drumul și la înscrieri.

Băneasa Forest Run are website activ, dar încă nu a dat drumul  la înscrieri. Are însă pagina de Facebook a evenimentului.

”Asociația Trăiesc Sănătos  organizează, încă din 2012, competițiile de alergare trail din Băneasa. Am crescut de la an la an, am devenit din ce în ce mai competitivi și, cu sprijinul sponsorilor și partenerilor tradiționali care ne sunt mereu alături, fructificăm un moment bun pentru a trece la un nou nivel. Ce înseamnă un nou nivel? Mai multă atenție, mai multe avantaje și mai multe beneficii pentru fiecare sportiv care vine la startul competițiilor Băneasa Race. Avem experiența și resursele necesare pentru a face lucrurile mai bine pentru toți participanții”, a declarat pentru Biciclistul.ro Vlad Mihalache, organizatorul viitorului concurs Băneasa Race.

Acesta nu a menționat motivele pentru care s-a despărțit de partenerul său, Theodor Manolache, care va organiza Băneasa Forest Run.

”…eu și Vlad Mihalache, co-organizatori, am decis să nu mai decidem împreună. Astfel că, fiecare a luat-o pe drumul lui. Ăsta e drumul meu. Sau mai bine zis, aceasta e poteca mea: Băneasa Forest Run, 29 aprilie, Pădurea Băneasa”, a declarat Theodor Manolache.


Același traseu pentru ambele competiții

Băneasa Race și Băneasa Forest Run vor avea, practic, același traseu, cel propus stabilit în cadrul Băneasa  Trail Run.

”Vom merge pe același traseu și vom continua să dăm ceva înapoi “terenului de concurs”, prin grija pe care o avem pentru pădurea Băneasa. În plus, analizam mai multe idei prin care să minimizăm impactul activităților noastre în pădure și să minimizăm modul în care afectăm mediul”, a declarat Vlad Mihalache despre traseul Băneasa Race.

Și Băneasa Forest Run va păstra același traseu.

”Traseul rămâne același cu foarte mici excepții. De exemplu, am stabilit că la tura de cros care nu prea avea ea 10,5 km să o transformăm în 11 km. Va trebui puțin ajustată distanța de la 10,7 km, cât are actualul traseu. Dincolo de asta, vorbim de pădure, traseul se poate modifica în zilele dinainte de start, în funcție starea potecii. Întotdeauna am fost pe traseu și am modificat acolo unde au existat variante mai bune pentru alergare, fie că ocoleam o baltă mai mare, fie că era poteca mai sălbatică și mai frumoasă. Așa vom face și pe viitor”, a spus Theodor Manolache.

Alte schimbări?

”Un rebranding este însoțit de o strategie pe termen mediu și lung, cu focus pe beneficiile concurenților. Nu schimbăm doar pentru a schimba ci păstrăm componentele cursei pe care expertiza noastră le identifică drept eficiente. Concret, discutăm de condiții mai bune de cursă, premii mai atractive și sustenabilitate pentru tot ce înseamnă conceptul Băneasa Race”, spune Vlad Mihalache.

”Cred că ar fi greșit să schimbăm foarte mult dintr-un concept de succes, însă se poate îmbunătăți, cu siguranță. Ce se poate face într-un timp scurt și știm că este dorit de alergători, vom face. De exemplu, categoriile de vârstă. Vor fi patru categorii de vârstă pentru fiecare gen: 18-29, 30-39, 40-49, 50+. Vom anunța pe parcurs și alte noutăți generate de noua formulă. Până să dăm drumul la site și la înscrieri, am creat un eveniment pe Facebook, unde putem să vorbim cu cei interesați”, a spus Theodor Manolache.

Cum vor percepe concurenții scindarea?

Theodor Manolache este de părere că în urma concurenței dintre Băneasa Race și Băneasa Forest Run cei mai câștigați vor fi participanții.

”Cert este că se intră în competiție, iar atunci când concurența crește participanții ar trebui să aibă de câștigat pe termen lung. E loc pentru toată lumea: organizatori, participanți, sponsori. Dincolo de afinități cu un eveniment sau altul, diferența datei evenimentului generează și ea o împărțire: cei din București/Ilfov care participă la Maratonul Clujului pe 15 aprilie, destul de mulți din ce știu, vor putea veni să alerge și în Pădurea Băneasa, pe 29 aprilie, la Băneasa Forest Run”, spune Theodor Manolache.

Vlad Mihalache are încredere că schimbarea nu va fi resimțită în vreun fel negativ în rândul concurenților.

”Am crescut în toți acești ani împreună cu toți concurenții noștri și ne face plăcere sa ne considerăm o mare familie, reunită în fiecare anotimp de plăcerea de a alerga în Pădurea Băneasa. Și în acest an ne vom întâlni la start ca între prieteni și, dacă vorbim de schimbări, cu siguranță vom avea surprize plăcute pentru participanți, în toate punctele de contact cu experiența Băneasa Race”, a declarat Vlad Mihalache.

Sponsori

Băneasa Race va păstra partenerii tradiționali ai Băneasa Trail Run. Principalul sponsor al evenimentului rămâne Băneasa Shopping City,  care va susține competiția alături de City Grill, Intersport și GlobalVision.

Potrivit lui Theodor Manolache, Băneasa Forest Run încă nu și-a anunțat sponsorii, pentru că încă nu a finalizat discuțiile cu potențialii parteneri.

Estimările organizatorilor

Vlad Mihalache mizează pe un număr de peste 1.000 de concurenți la Băneasa Race, în timp ce Theodor Manolache este mai rezervat și crede că Băneasa Forest Run va atrage un număr de aproximativ 500 de participanți.

Comentarii

Articolul precedentPaul Georgescu înfruntă cele mai tari competiţii ale înotului în ape deschise
Articolul următorMaratonul Olteniei deschide înscrierile. În 2018 va exista și probă de 42 km
Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE