Întâlnesc tot  mai des opinii, precum cea de aici,  potrivit  cărora este  normal ca bicicliștii  să poată  circula pe  contrasens în oraș . Tot potrivit acestor opinii,  bicicliştii trebuie lăsaţi să circule liber, pe unde au drum şi nu trebuie îngrădiţi şi puşi  în  aceeaşi oală cu şoferii.

Dezbaterea generată de ideea de mai sus  este susţinută de către extremiştii înfocaţi ai  mişcării biciclistete,  extremiştii  antibiciclişti şi persoanele normale, în categoria căreia subsemnatului i se pare firesc să se situeze.

Pasiunea naşte comportamente anormale uneori. Aşa se face că unii  îi povăţuiesc pe alţii să meargă cu bicicleta pe contrasens, aşa, în orice condiţii. La fel se întâmplă şi în cealaltă tabără extremistă.

Hai să  fim socratici, nene, şi să  spunem şi recunoaştem că cea  mai bună atitudine este cea care urmează calea de mijloc. Adicătelea, atunci când  ai vizibilitate şi siguranţă, da,  ia-o pe contrasens, dar nu te lăuda la nimeni că faci asta. Dar când mergi pe o stradă intens circulată păstrează-ţi sensul de mers şi fii cu ochii în patru.

Nu  toţi suntem  aşa.

Eu  era să dau peste nişte  idioţi  care  mergeau pe contrasens. Şi l-am mai  văzut pe  unul, care era idiotul suprem,  care mai şi vorbea  la  telefon, fără handsfree.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.