Bogdan Ioniţă, invitat permanent Biciclistul.ro

În curând, pe Biciclistul.ro va apărea o nouă semnătură, cea a lui Bogdan Ioniţă, care va scrie articole despre triatlon: concursuri, antrenamente, echipamente, nutriţie etc.

La început ne vom adresa unui public format din triatlonişti amatori aflaţi la început de drum, dar în funcţie de feedback, putem aborda şi subiecte mai tehnice.

Pentru cine nu-l cunoaşte pe Bogdan Ioniţă, daţi-mi voie să-i fac o scurtă prezentare. Are 47 de ani şi s-a apucat de triatlon în 2011, când avea 43 de ani. De fapt, e impropriu spus că s-a apucat atunci de triatlon. În acel an a participat la primul lui concurs de triatlon, a văzut cum este, i-a plăcut şi şi-a făcut un plan.

În patru ani, a reuşit să ajungă de la sportiv amator începător, cu o greutate de 115 kg, la unul dintre cei mai buni sportivi triatlonişti la categoria lui de vârstă din România. În prezent, este instructor de triatlon acreditat de Federaţia Română de Triatlon şi membru fondator al clubului sportiv Sportul Pentru Tine.

 

 

Bogdan Ioniţă, în 2011, la Maratonul Vinului.
Bogdan Ioniţă în 2011
Bogdan Ioniţă în august 2014
Bogdan Ioniţă în august 2014

Bogdan Ioniţă, un palmares de invidiat

Dacă în 2011 participa doar la un singur concurs, cel de la Mamaia, în 2012 se ducea la primele curse din afara ţării, Thassos Road şi Thassos MTB, despre care am auzit că sunt pline de participanţi români.

Tot în 2012, Bogdan Ioniţă a participat în cadrul celei mai grele curse MTB din Europa, Salzkammergut Trophy. În octombrie, spunea prezent la primul său semimaraton, cel de la Bucureşti.

În 2013, a avut parte de prima alergare montană, la Eco Marathon, de primul half Ironman, la Oradea, de al doilea half Ironman, în Austria şi de primul maraton, la Bucureşti, unde a scos 03:20:59.

Anul trecut a făcut marele pas spre Ironman. În iunie, a obţinut locul III open internaţional şi locul II open naţional la Ironman Oradea, cu timpul de 10h:52min. În august, a fost la Transfier – The Ultimate 70.3, la Vidraru (competiţie de care o să mai auziţi).

La sfârşitul lunii august a participat la Challenge Vichy, full Ironman.

Bogdan Ioniţă, la Challenge Vichy, proba de ciclism

Planurile pentru 2015 sunt ambiţioase: Ironman la Oradea, Triathlon Alpe d’Huez, half Ironman la Zell am See, în cadrul campionatului mondial, half Ironman Transfier şi competiţiile din cadrul circuitului naţional de triatlon şosea şi off-road.

Am în faţă un document Excel unde sunt trecute toate concursurile la care a participat Bogdan Ioniţă până acum, pe care le-a ordonat meticulos. Dacă în 2011 avea un singur concurs, bilanţul pentru 2012 a constat în 28 de concursuri, dintre care nouă au fost podium. În 2013 a participat la 45 de concursuri, dintre care 12 au fost podium. Anul trecut, Bogdan şi-a trecut pe răboj 42 de concursuri, iar la 18 dintre acestea a urcat pe podium.

Fiţi cu ochii după semnătura lui căci veţi avea multe de învăţat. Apropos, primul articol va fi despre concursul de la Izvorani, Winter TriChallenge.

Bogdan Ioniţă, pe podium la Ironman Oradea.

 

Comentarii

Articolul precedentRiders Club a lansat calendarul de concursuri pentru 2015
Articolul următorWinterTri Challenge: Cum trebuie abordat un triatlon de iarnă
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE