Un nou brand străin de biciclete intră pe piaţa din România, lucru care confirmă că ţara noastră devine o piaţă tot mai atractivă. Este vorba despre Rose, un brand a cărui activitate va fi coordonată în România de către Alex Ciocan.

Rose s-a înfiinţat în Germania şi vinde doar online. Ceea ce înseamnă că, fireşte, aşa va funcţiona şi în România, doar online.

Vineri seara am fost la o întâlnire cu Alex Ciocan şi reprezentanţii Rose. Eu am vorbit cu Béla Grósz, de la Rose Hungary, care mi-a explicat care este strategia companiei pe piaţa din România.

Bela Grosz - Rose Hungary
Bela Grosz – Rose Hungary

Am aflat că, în primul rând, Rose are un singur magazin fizic, în Germania. Compania nu vinde biciclete gata făcute, ci îl lasă pe client să şi le construiască.

Pentru că modelul de business este online, Rose vine cu o ofertă atrăgătoare: 10 ani de garanţie la cadrele de bicicletă şi 2 ani de garanţie pentru accesorii.

L-am întrebat pe reprezentantul Rose ce tipuri de biciclete se vor vinde cel mai bine în România. În opinia lui, plaiurile mioritice vor primi bine cursierele şi mountain bike-urile. În Germania, a spus el, situaţia e total diferită, se vând cel mai bine e-bike-urile şi bicicletele de oraş.

Rose oferă biciclete mountain bike pentru toate gusturile, de 26, de 27,5 sau de 29 de inci.
Rose oferă biciclete mountain bike pentru toate gusturile, de 26, de 27,5 sau de 29 de inci.

Cu cine se va bate Rose pe piaţa din România? Cu oricine, a fost răspunsul. Rose nu se poate bate cu Specialized, Trek, Pinarello sau Colnago, care sunt branduri foarte puternice şi au în spate armate de marketing, a spus Béla Grósz. În rest, lupta este deschisă. Dacă nu ştiaţi, brandurile cel mai bine înfipte în România sunt Cube, Felt, Giant şi Merida.

Care este preţul minim  al unei biciclete Rose? În jur de 800-900 de euro, mi s-a spus. Cu toate că a spus că Rose se va bate cu oricine, am observat că în timpul discuţiei noastre, care a durat aproximativ două ore, Béla Grósz a făcut de multe ori referire la brandul Merida.

Bicicletelor, că tot am vorbit de preţ, li se va aplica o TVA de 19%, nu 24%. Website-ul rosebikes.ro va fi disponibil în luna mai, iar până atunci clienţii din România pot folosi versiunea în limba engleză dacă doresc să cumpere ceva de la Rose.

Vor exista mai multe modalităţi de plată, prin transfer bancar, prin PayPal sau cu card bancar.

Vrei să devii client Rose, dar nu ştii ce bicicletă să-ţi alegi. Păi, spun oficialii brandului, nu trebuie decât să le scrii un e-mail sau să le dai un mesaj pe pagina de Facebook şi primeşti garantat un răspuns în maximum două zile lucrătoare.

konfi2013_spezialkarton

Bicicleta cumpărată de la Rose este livrată într-o perioadă de la trei până la maximum cinci zile lucrătoare, după ce este făcută plata. Transportul costă 20 de euro pentru cursiere şi 32 de euro pentru bicicletele mountain bike. În ceea ce priveşte accesoriile, transportul este 8,95 euro, iar avantajul este că poţi comanda oricâte produse vrei, dar plăteşti o singură dată.

În perioada următoare Rose va aduce în România mai multe biciclete, pentru teste şi veţi avea ocazia să le vedeţi la lucru.

Bicicletele Rose sunt proiectate în Germania şi produse în Taiwan.

Pentru a intra în conştiinţa utilizatorilor români, Rose va participa anul acesta la expoziţiile de biciclete (eu nu ştiu decât una). Vor avea cort şi la Prima Evadare, cel mai mare eveniment-concurs de biciclete din România, cu o participare de aproximativ 3.000 de concurenţi.

Puteţi afla mai multe detalii despre Rose de pe website-ul oficial sau de pe pagina de Facebook.

Câteva modele de biciclete Rose

Rose Xeon CRS-4000 2014
Rose Xeon CRS-4000 2014
Rose Pro SL-2000 - 2014
Rose Pro SL-2000 – 2014

 

Rose Mr Big 3 - 2014
Rose Mr Big 3 – 2014. Pe un model din ăsta o să concureze şi Alex Ciocan în sezonul 2014.
Rose Mr Ride 3 - 2014
Rose Mr Ride 3 – 2014
Rose The Duchess 27,5 inch - 2014
Rose The Duchess 27,5 inch – 2014

 

Toate bicicletele Rose pot fi văzute AICI.

Comentarii

Articolul precedentPrimul concurs din 2014: Winter Tri Challenge
Articolul următorE jale ce se întâmplă la Federaţia Română de Ciclism
Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE