Dragos Bucurenciu, la una dintre intalnirile Ciclissimo, unde s-au prezentat biciclete BromptonDragos Bucurenciu, la una dintre intalnirile Ciclissimo, unde s-au prezentat biciclete Brompton
Dragos Bucurenciu, la una dintre intalnirile Ciclissimo, unde s-au prezentat biciclete Brompton
Dragos Bucurenciu, la una dintre intalnirile Ciclissimo, unde s-au prezentat biciclete Brompton

Ce știți despre bicicletele Brompton? Că sunt biciclete pliabile și scumpe? Că sunt biciclete de fițe? Pe cine am întrebat cam asta mi-a răspuns.

Azi am aflat o știre pe care am  ratat-o, s-a închis magazinul Ciclissimo, care se promova ca fiind singurul magazin din Romania specializat în biciclete pliabile.

O poveste care a început cu dreptul

“S-a bucurat de succes încă de la deschidere. Fiecare lună a marcat o dublare a volumului de vânzări”, declara George Pop, unul dintre partenerii Ciclissimo, citat de Ziarul Financiar.

Pop spunea că există o cerere foarte mare de biciclete pliabile pe piața din România. S-a dovedit că nu există.

Ziarul Financiar scria că unul dintre avantajele pe care le are magazinul Ciclissimo, și îmi vine să râd, este faptul că are o pistă în fața clădirii, unde clienții pot testa bicicletele.

Brandurile care stăteau “pe rafturile” Ciclissimo erau Brompton, Strida, Dahon şi Brooks.

Magazinul Ciclissimo a dispărut

Istoria magazinului Ciclissimo este scurtă. S-a lasat la jumătatea anului 2010 și a încheiat cu o cifră de afaceri de peste 150.000 de euro. Personal, cred că cifrele au fost umflate.

După numai șase luni, din singurul magazin specializat în biciclete pliabile, a devenit magazin exclusiv Brompton. Se întâmpla la începutul anului. La sfârșitul sezonului, oficialii magazinului au anunțat sec că unitatea se închide.

Dragi clienți și prieteni,

Vă  anunțăm că magazinul Ciclissimo s-a închis la sfârșitul  anului 2011.

Vă mulțumim că ați fost alături de noi în cei doi ani de existență ai magazinului și vă invităm să păstrăm legătură prin intermediul acestui blog și al întâlnirilor Ciclissimo pe care le vom continua și în 2012.

Echipa Ciclissimo

Vânzări slabe, dealeri puțini

Asta a fost tot. De la ambițiile exprimate în aprilie 2011, când Ciclissimo estima că va avea vânzări de 300.000 de euro, până în luna decembrie, a fost un drum extrem de scurt, care a însemnat, de fapt, falimentul.

În București, bicicletele Brompton se mai găsesc în cadrul magazinului Veloteca, la magazinele Lotto (wtf!) din Mall Vitan, Unirea și Băneasa Shoping Center și la, citez, “Magazinul fără nume (deocamdată)”. Citatul e chiar de pe pagina Brompton.ro.

Lipsă de transparență

Bicicletele Brompton sunt importate in România de către firma  Infracons SRL. Potrivit datelor publice de la Ministerul Finanțelor, Infracons nu a mai completat bilanțul financiar din 2010. În 2010 Infracons a avut o pierdere netă de 173.666 lei (aproximativ 41.000 de euro).

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.