Cursa copiilor - maratonul Bucuresti - Natalia NedelcuFoto by Radu Cristi

Bucharest RUNNING CLUB (BRC), organizatorul Bucharest MARATHON, Bucharest HALF MARATHON și Bucharest 10k&FAMILY RUN, a anunțat că toate cursele destinate copiilor nu vor mai avea clasament și, în consecință, nici premii bazate pe clasament.

”Cursele Copiilor sunt speciale pentru noi şi suntem bucuroşi că interesul atât al părinţilor, dar şi al copiilor care este tot mai mare, de la ediţie la ediţie. Aceste serii de curse sunt concepute în spiritul de fair play și pentru încurajarea familiilor să trăiască sănătos și să prețuiască mișcarea în aer liber alături de copii, prin a le insufla pasiunea pentru sport și activitate fizică.  Alergarea este benefică pentru copii în principal datorită influenței pozitive asupra sănătății (beneficiu generic al sportului) dar și prin faptul că se practică în aer liber și poate fi practicata împreună cu părinții, permițându-le acestora să devină copii mai sănătoși, mai fericiți și mai încrezători”, au declarat organizatorii.

BRC a adus câteva precizări și în legătură cu cea mai apropiată cursă destinată copiilor, cea din cadrul Semimaratonului București, din 13 mai. Participarea va fi, ca și până acum, gratuită. Toți participanții vor primi o medalie de participare și un voucher din partea McDonalds, compania care sponsorizează competiția celor mici.

”Numărul maxim de participanți în cadrul Curselor Copiilor este 3200, iar pentru fiecare categorie de vârstă și gen nu vor concura mai mult de 400 de copii.  Suntem conştienţi de responsabilitatea uriaşă pe care o avem – aceea de a asigura condiţii optime de desfăşurare a curselor şi, mai ales, condiţii de siguranţă maximă în ceea ce priveşte integritatea fizică a copiilor”.

Organizatorii au mai precizat că se bazează pe părinți pentru respectarea regulamentului de concurs, astfel încât să nu mai fie haos la start.

”Contăm pe sprijinul părinților în ceea ce priveşte respectarea regulamentului de concurs, în special pe respectarea zonelor în care doar copiii au acces (zona start/sosire şi traseu) şi a programului de desfăşurare a concursului (accesul în zona de start se face doar cu respectarea orelor anunţate pentru fiecare categorie de alergare)”.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.