Calatorie intre Cer si Pamant - MTB prin subteran
foto: Andrei Ciobică

În România are loc un eveniment sportiv inedit, o competiţie care se numeşte Călătorie între Cer şi Pământ, unul dintre cele mai originale concursuri de alergare pe potecă şi ciclism cross country de la noi.

Traseul de concurs parcurge nu doar potecile de prin pădurile și dealurile învecinate orașului Târgu Ocna, ci coboară și la 240m adâncime, traversând tunelurile minei Trotuș.

Călătorie între Cer și Pământ are loc la Târgu Ocna, județul Bacău, pe 29 și 30 septembrie. Sâmbătă iau startul alergătorii, iar duminică pornesc în cursă cicliștii.

Traseele de concurs pentru proba de „trail run” sunt trei la număr: 10 km, 21 și 42 km. Toate cele trei trasee, inclusiv cel mai scurt, intră în tunel și parcurg în întregime subteranul.

Proba de ciclism cross country este atipică. Traseul are o lungime de aproximativ 15 km și este parcurs de cât mai multe ori timp de 120 minute. La finalul acestui timp, concurentul cu cele mai multe ture făcute
va câștiga.

Și traseul de MTB este variat, incluzând nu doar potecile din pădurile și de peste dealurile din zonă, ci și tunelurile crepusculare ale minei Trotuș.
La final de concurs și alergătorii și cicliștii au de traversat inclusiv clădirea primăriei din Târgu Ocna, pentru un plus de amuzament și inedit.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE