Fabian Cancellara vrea Turul Flandrei 2016

Fabian Cancellara se pregătește pentru ultima sa participare în Turul Flandrei, care a ajuns la ediția centenară, iar elvețianul are ca obiectiv câștigarea pentru patra oară a acestei curse „Monument”, una dintre cele cinci cele mai importante curse de o zi din sezon.

Este ultimul sezon în care îl vom vedea pe Cancellara muncind la pedale. Pentru a marca cariera acestui mare ciclist, Eurosport a pregătit un serial dedicat lui Fabian Cancellara, cu titlul #FOLLOWFABIAN, pe care-l va difuza în 6 episoade de-a lungul sezonului 2016.

Primul episod a fost difuzat deja, la începutul lunii martie, în aceeași zi în care a înghițit praful alb al drumurilor desfundate din Toscana, câștigând cursa Strade Bianche din Italia.

Al doilea episod va fi difuzat de Eurosport pe 31 martie, la ora 11.15. Cancellara ne va însoți într-o „recunoaștere” pe traseul virajat și vălurit al celebrei curse pe piatră cubică, oferind detalii unice despre una dintre cele mai de succes curse din cariera sa.

În plus, același episod va aduce detalii de culise ale participării lui Cancellara în turbulentul GP E3 Harelbeke, ce  s-a derulat pe 25 martie, atunci când, confruntat cu probleme mecanice, el a reușit o revenire senzațională și s-a clasat pe un nesperat loc patru.

Turului Flandrei va fi transmis în direct de Eurosport 1 HD, duminică, 3 aprilie, la ora 15.00. Prima ediție a Turului Flandrei a avut loc în 1913 și lunga sa istorie a fost întreruptă doar pe perioada Primului Război Mondial. Fabian a câștigat de 3 ori această cursă, în 2010, 2013 și 2014, iar un succes acum ar reprezenta un record de victorii în Turul Flandrei.

“Turul Flandrei este o cursă complicată, unde multe vor fi decise de tactică. La start sunt mulți rutieri care pot câștiga. Pe principalii favoriți cred că i-am văzut deja în Belgia – Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke și Peter Sagan. Tiesj Benoot este și el pe lista potențialilor învingători, în pofida vârstei fragede”, a declarat Cancellara, referitor la cursa de duminică.

Comentarii