Carpathian MTB Epic 2017_on route 0_photo Cosmin Dumitrache

Vă reamintesc că în septembrie aveţi parte de o provocare nemaiîntâlnită până acum în România: Carpathian MTB Epic, cea mai nouă cursă pe etape din calendarul internațional, cu 157 km de pedalat și 5,750 m de urcare în inima uneia dintre ultimele regiuni sălbatice ale Europei. Evenimentul de patru zile e programat să aibă loc între 21 și 24 septembrie 2017 și așteaptă 100 de rideri de top, atât din țară dar și de peste hotare, să sosească în Race Village, organizat la Cheile Grădiștei – Fundata, în județul Brașov.

Concursul propune cele mai epice rute din inima Carpaţilor, indiferent dacă alegi aventura 4-day EPIC, începând cu un Prolog pe 21 septembrie, sau varianta 1-day Challenge de pe 24 septembrie. Vei avea parte de văi răcoroase și verzi, piscuri amețitoare, de unde se deschid priveliști incredibil de frumoase ce îți taie respirația, și monumente naturale precum Babele și Sfinxul. Munții Carpați te vor provoca și singurul mod de a răspunde este să dai tot ce ai mai bun!

CARPATHIAN MTB EPIC 2017_on route 3_photo Cosmin Dumitrache

Cicliști de top din Franța, Germania, Anglia, Finlanda, Polonia, Ungaria, Slovacia, România, Bulgaria și Republica Moldova, dar și din alte părți ale lumii, precum Uganda, așteaptă să dea curs provocării la 4-day EPIC. Prezența mai multor campioni internaționali la MTB setează un nivel ridicat de competiție încă de la prima ediție a CARPATHIAN MTB EPIC.

“Cursa mea favorită constă într-un single track care să includă un mix de porțiuni sinuoase și tehnice, cu o serie de coborâri și urcări rezonabile. Consider că acele curse pe etape care oferă un traseu bun de 50 km/zi reprezintă Graalul MTB-ului. De aceea voi concura la prima ediție a CARPATHIAN MTB EPIC! “, a spus entuziasmat Frédéric Gombert, care a câștigat Campionatul Franței la XC Marathon în 2016.

Sexul feminin este bine reprezentat în această competiție de câteva cicliste ambițioase, precum Aneliya Karagyozyan, deținătoarea titlului de campioană în 2017 în urma Concursului de XCO al Bulgariei.

“Ceea ce mă ajută în activitatea mea este dorința de a evolua, de a deveni mai bună și de a realiza mai mult în fiecare zi, de a face lucruri și de a transforma ideile în realitate. Astfel, am fost foarte încântată când am citit despre această cursă! Când am văzut pozele de pe traseu, am fost fermecată de priveliștile pitorești și de munții aceștia magnifici. Părțile favorite pentru mine din cursă vor fi reprezentate de peisaje!”.

Carpathian MTB Epic este un eveniment full-service, adică doar trebuie să vii și să intri în cursă știind că totul este aranjat.

CARPATHIAN MTB EPIC 2017_on route 2_photo Cosmin Dumitrache

Cei mai bun vor avea parte de premii generoase, fondul fiind în valoare de 12.540 euro. Valoarea produselor care se vor oferi premianţilor ajunge la  aproximativ 30.000 euro.

La linia de start vor fi prezenți și campioni români precum Vlad Dascalu, Karina Bonta, Lucian Logigan, Robert Dobai sau Daniel Crista.

După ce a participat la concursul pe etape Absa Cape Epic, din acest an, Lucian Logigan este gata de o nouă provocare.

“Sunt încântat să iau startul la prima ediție a acestui concurs. Este un nou eveniment în România, iar regiunea pe care o vom explora este deosebit de frumoasă. Va fi o competiție grea atât din punct de vedere tehnic, cât și ca urmare a faptului că vom pedala la altitudini foarte mari. Chiar dacă cursa pe etape din Africa este considerată mai dificilă pe hârtie, cu diferențe mai mari de nivel și distanțe mai lungi, Carpathian MTB Epic reprezintă o provocare mai serioasă, din cauza altitudinii mari la care vom ajunge și a terenului”, a apreciat Lucian Logigan, care deja deține titlul de campion balcanic la XCO iar anul trecut a câștigat Campionatul de XCO al României.

Robert Dobai, care a cucerit podiumul la Campionatul de MTB Marathon al României în 2016, crede că frumusețea traseelor merită tot efortul.

“Dacă o cursă îmi creează senzații intense, plăcute sau din care pot să învăț ceva despre sport sau despre mine, atunci a meritat tot efortul să fiu acolo. Dacă traseul e fain și reușesc să am un randament care mă satisface personal, rezultatul contează foarte puțin în condițiile acestea”.

CARPATHIAN MTB EPIC 2017_on route 1_photo Cosmin Dumitrache

Daniel Crista, care a luat primul loc la Campionatul național de XCM în 2015, are şi el ceva de spus.

“O cursă MTB este în primul rând o luptă cu tine, nu prea există pluton ca la șosea și trebuie în permanență să fi motivat. Această competiție din septembrie este cu adevărat specială și, cu siguranță va fi epică, cu peisaje de vis, iar eu sper ca lumea să vină și să se bucure alături de noi, cei de la Elite, de tot ceea ce oferă un astfel de eveniment”, este de părere Daniel Crista,

Carpathian MTB Epic se va desfășura la Cheile Grădiștei – Fundata, în județul Brașov. Participanţii vor avea parte de o experiență deosebită și fără griji, cu un pachet de tipul „eat, sleep and ride”, care acoperă totul, de la cazare de 3* într-un Race Village de nivel Olimpic, până la planuri de nutriție și de alimentație, servicii complete specifice concursului la Start/Finish și pe traseu, la care se adaugă ore plăcute de relaxare și un program de divertisment excelent.

Te poţi înscrie pe www.carpathianmtb.ro/ro, până pe 15 septembrie, cel târziu.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.