Freerider.ro are un articol interesant despre durata de viaţă a unei biciclete. Şi acolo explică cât ţine cadrul – de aluminiu, oţel sau carbon (10 ani, 10 ani, fără moarte), cât trăiesc furcile, trecătoarele anvelope şi frânele.

Concluzia este că o biciclete are o durată medie de viaţă de cinci ani în condiţiile în care bicicleta este folosită pentru plimbări recreaţionale, în trasee uşoare de munte sau în plimbări de oraş.

Eu unul cred că problema este pusă greşit, pentru că depinde ce înţelegem fiecare dintre noi despre ce înseamnă o bicicletă. Evident, fără cauciucuri bicicleta nu poate funcţiona, dar cauciucurile sunt esenţa bicicletei? Nu. Evident, fără furcă bicicleta nu poate funcţiona, dar furca este esenţa bicicletei? Nu.

Colecţionarii de biciclete ştiu mai bine. Pun pariu că sunt o mulţime de biciclişti pasionaţi în România care au o bicicletă chiar şi de 20 de ani. Evident, ea a trecut prin nenumărate schimbări, dar asta nu o face mai puţin bicicletă, nu?

Concluzia mea este că bicicleta trăieşte atâta timp cât trăieşte şi pasiunea stăpânului sau stăpânei sale.

Faza asta cu cinci ani şi toate argumentele care o înconjoară este bună pentru magazinele de biciclete, care trebuie să-şi rotească stocurile, care trebuie să vândă şi care nu pot spune unui biciclist că şi-a cumpărat o bicicletă pe viaţă.

Comentarii

PUBLICITATE:Fă-ți cumpărăturile de la Decathlon prin acest link și Biciclistul.ro încasează un comision pentru recomandarea făcută.