Am scris anterior despre faptul că mai mulți cicliști români au fost suspendați 6 luni (parcă atât a luat și Alberto Contador, nu?) pentru faptul că au participat la un concurs de amatori.
Există un regulament interior, al Federației Române de Ciclism, adoptat recent, care stipulează această interdicție. Eu, ca un necunoscător și ca unul care se află în afara lumii profesioniste a ciclismului, mi-am pus niște întrebări, pe care le-am adresat și celor care reprezintă Federația Română de Ciclism.
Cum până la această oră n-am primit niciun răspuns, m-am gândit să vă arăt și vouă ce i-am întrebat, măcar să rămână pe tablă întrebările.
Deci, întrebările:
- În ce constă, mai precis suspendarea sportivilor? Ce nu au voie să facă?
- Suspendarea atrage și amenzi pentru sportivi sau pentru cluburile la care activează?
- Câte concursuri de mountain bike există în România, organizate sau agreate de Federația Română de Ciclism, la care au voie să participe cicliștii români?
- Care a fost bugetul Federației în 2012 pentru organizarea de concursuri, disciplina mountain bike?
- Care este motivația Federației pentru care a întocmit regulamentul care interzice participarea sportivilor licențiați la concursurile de amatori?
- Regulamentul Federației de Ciclism, potrivit căruia sportivii licențiați nu au voie să participe la anumite concursuri, are și o bază legală? Poate fi folosit în instanța?
Evident, sunteți bineveniți să puneți și voi întrebări, dar v-aș ruga să fie la obiect, nu personale sau vindicative. Eu chiar sunt curios care este poziția oficială a Federației.
[…] minte când am anunțat că trimit întrebări la Federația Română de Ciclism, pentru a lămuri sancțiunea aplicată […]
Bună întrebare, având în vedere că la concursurile de triatlon există probă de bicicletă. Dacă primesc vreun răspuns la primele întrebări, voi adăuga și întrebarea ta. Mulțumesc.
Oare aici intra si competitiile de triatlon ?