Am scris anterior despre faptul că mai mulți cicliști români au fost suspendați 6 luni (parcă atât a luat și Alberto Contador, nu?) pentru faptul că au participat la un concurs de amatori.

Există un regulament interior, al Federației Române de Ciclism, adoptat recent, care stipulează această interdicție. Eu, ca un necunoscător și ca unul care se află în afara lumii profesioniste a ciclismului, mi-am pus niște întrebări, pe care le-am adresat și celor care reprezintă Federația Română de Ciclism.

Cum până la această oră n-am primit niciun răspuns, m-am gândit să vă arăt și vouă ce i-am întrebat, măcar să rămână pe tablă întrebările.

Deci, întrebările:

  • În ce constă, mai precis suspendarea sportivilor? Ce nu au voie să facă?
  • Suspendarea atrage și amenzi pentru sportivi sau pentru cluburile la care activează?
  • Câte concursuri de mountain bike există în România, organizate sau agreate de Federația Română de Ciclism, la care au voie să participe cicliștii români?
  • Care a fost bugetul Federației în 2012 pentru organizarea de concursuri, disciplina mountain bike?
  • Care este motivația Federației pentru care a întocmit regulamentul care interzice participarea sportivilor licențiați la concursurile de amatori?
  • Regulamentul Federației de Ciclism, potrivit căruia sportivii licențiați nu au voie să participe la anumite concursuri, are și o bază legală? Poate fi folosit în instanța?

Evident, sunteți bineveniți să puneți și voi întrebări, dar v-aș ruga să fie la obiect, nu personale sau vindicative. Eu chiar sunt curios care este poziția oficială a Federației.

Comentarii

Dacă tot ai ajuns la sfârșitul articolului, aș vrea să-ți mai rețin atenția două secunde. Biciclistul.ro este un blog independent, susținut din resurse proprii. De aceea, orice contribuție venită din partea cititorilor este binevenită, mă va ajuta să generez conținut original și de calitate. Cum poți ajuta? Cu o mică donație lunară, de 1$, 3$, 5$ sau orice sumă vrei tu. O poți face aici:  https://www.patreon.com/join/biciclistul?. Mulțumesc anticipat!