Același lucru este valabil și pentru exercițiile din sala de sport sau de acasă. Dacă nu le faceți în mod corect, vă expuneți corpul la riscul a numeroase leziuni și chiar la leziuni musculare periculoase. Același lucru este valabil și pentru dietă și suplimentarea acesteia, așa că merită să știi la fel de multe despre acestea ca și despre exercițiile fizice. Așadar, ce este important atunci când vine vorba de suplimentarea înainte de antrenament?

Principiile de bază ale suplimentării înainte de antrenament

Există câteva caracteristici ale nutrienților și suplimentelor individuale pe care merită să le analizați înainte de a începe suplimentarea – nu doar înainte de antrenament, ci în general. Acest lucru va determina la ce oră ar trebui să luați un anumit nutrient, în ce doză și dacă acesta este potrivit pentru consum înainte de antrenament, deoarece nu toate sunt recomandabile pentru acest tip de suplimentație. Uneori, suplimentele pot fi destinate și recomandate pentru a fi consumate de obicei după antrenament. Așadar, la ce merită să acordați atenție?

Viteza de absorbție a suplimentului în cauză – acest parametru ar trebui să determine cu cât timp înainte de începerea antrenamentului trebuie luat un anumit supliment pentru ca proprietățile sale să își facă efectul la momentul potrivit. De exemplu, se presupune că BCAA sunt absorbite în medie în aproximativ o oră, în timp ce un supliment clasic de proteine din zer va dura până la patru ore.

Planul de antrenament – deși capacitatea de absorbție a anumitor nutrienți poate fi diferită, la fel și planul de antrenament sau unitatea de antrenament în cauză. Acest lucru face posibil ca un anumit nutrient să fie necesar să fie utilizat în mod diferit într-o anumită situație. Acest lucru va depinde, de asemenea, de momentul în care un anumit nutrient este consumat înainte de antrenament. Poate că efectele sale ar trebui să fie activate doar după antrenament pentru a hrăni și regenera mușchii?

Proprietățile nutrientului – acest aspect a fost deja abordat într-o oarecare măsură, iar absorbția în sine poate fi inclusă și aici. Nutrientul oferă mușchilor energie, este conceput pentru a reface nutrienții spălați în timpul antrenamentului etc.? Toate acestea vor influența dacă un anumit nutrient ar trebui luat înainte de antrenament, la ce oră etc.
Ce suplimente pre-antrenament merită luate în considerare?

În funcție, printre altele, de obiectivul tău de antrenament, de experiența ta, de cerințele tale zilnice pentru anumiți nutrienți, alegerile tale pentru suplimentele pre-antrenament vor fi pur și simplu diferite. Tocmai de aceste tipuri de variabile ar trebui să depindă. Cu toate acestea, merită să subliniem unele dintre cele mai comune alegeri pentru suplimentele de pre-antrenament. Acestea includ:

  • Nutrienți proteici,
  • BCAA,
  • Creatina,
  • AAKG,
  • Citrulină.

Acesta este un articol plătit.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE