Mi-a plăcut instantaneu campania Blogal Initiative pornită împreună cu superjeans.ro, în care bloggerii sunt invitați să scrie despre ce blugi își doresc.

Eu știu din start ce fel de blugi îmi doresc. Îmi doresc niște blugi care să nu se rupă între picioare după o lună de purtare. Sunt mai rotofei și n-am găsit până acum vreo pereche de blugi care să reziste acestui test. “Mai slăbește, băi grăsanule!”, o să spuneți și voi fi total de acord cu voi, dar până ajungem acolo, la mine arătând ca un zân, ce-ar fi să găsesc totuși niște blugi care să  fie comozi, să nu arate ca un sac de cartofi și care să nu se destrame la prima frecare mai arzătoare a superbelor mele picioare puternice?

Ca look, blugii care mi-au plăcut cel mai mult din oferta superjeans.ro sunt Levi’s 511 Global Classic. Au o linie fermă, masculină, în forță, ceea ce mă caracterizează. Pe de altă parte, văd că se poartă destul de strâmți și nu știu în ce măsură ar face față drumurilor cu bicicleta.

Ce blugi imi doresc - superjeans.ro

Sunt genul de biciclist căruia  nu-i place să meargă cu bicicleta prin oraș îmbrăcat în lycra din cap până-n picioare. Nu-i condamn pe cei care o fac, e treaba lor. Da, când ies pe șosea la un drum mai lung de 50 de km, prefer să port echipament specific, dar când merg prin oraș, nu mai mult de 10 km într-o zi, vreau să arăt ca un om normal. Iar blugii sunt modul ideal prin care pot atinge acest țel.

Și pentru că tot am pomenit de bicicletă, și pentru că tot vorbim de Levi’s, am văzut mai multe recomandări în ceea ce privește Levi’s 550, model pe care superjeans.ro nu îl au momentan în ofertă. Într-un fel sunt și acești pantaloni niște clasici, pentru că au fost introduși prima oară în oferta Levi’s în 1985.

Ce blugi imi doresc - Levis 550

Am luat la puricat blogul superjeans.ro și am văzut că Levi’s are niște pantaloni, din colecția toamnă-iarnă 2012-2013, care se potrivesc și sunt purtabili și pe bicicletă.

Nu mă încântă culoarea, îmi place clasicul albastru, dar probabil că sunt destui bicicliști care gustă nuanța de toamnă târzie.

Offtopic: vă recomand blogul superjeans.ro, e scris foarte bine, lifestylish, și afli multe lucruri interesante. Mi-a plăcut că au și secțiune de interviuri. Au vorbit, spre exemplu, cu Cristina Bazavan sau cu Florin Grozea.

Revenind la blugi,  mi-a plăcut inițiativa Rapha, care a făcut niște blugi 50% bumbac-50% lycra, că să împace și capra, și varza.

Ce blugi imi doresc - Rapha for cyclists

Îmi plac blugii Rapha, dar blugii pe care mi-i doresc eu trebuie să nu fie foarte scumpi. Ca idee, niște blugi Rapha costă minim 180 de euro, ceea ce înseamnă peste 800 de lei.

În această privință, blugii Levi’s au întâietate în opțiunile mele, pentru că sunt niște pantaloni pe care mi-i pot permite chiar și eu. Există niște blugi Levi’s – Commuter Jeans – care au o gaică specială pentru U Lock, lacăt special pentru securizat bicicleta.

Ce blugi imi doresc - levis-commuter-jeans

Pe scurt,  îmi doresc niște blugi care:

  • să nu se rupă între picioare;
  • să fie comozi;
  • să nu se destrame;
  • să fie masculini;
  • să aibă o croială simplă și fermă;
  • să-i pot purta pe bicicletă;
  • să nu fie scumpi
  • să aibă chestii speciale pentru sportivi

Mi-au plăcut și blugii de care scrie Cristian Manafu, care se conectează cu rețelele sociale. Colecția de care vorbește Cristi se numește Social Denim și este produsă de Replay.

Comentarii