Pluton ciclisti

Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) a publicat pe site-ul său lista cu țările care participă la Jocurile Olimpice, pentru probele de ciclism șosea: fond și contratimp.

Așa cum știam deja, România are repartizat un singur loc, care va fi cel mai probabil ocupat de către moldoveanul naturalizat Serghei Țvetcov. Eduard Grosu era și el în cărți pentru Jocurile Olimpice, dar sursele mele îmi spun că Federația Română de Ciclism îl va nominaliza pe Țvetcov.

Jocurile Olimpice vor avea loc în Brazilia, la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august 2016.

Proba de fond

Țările care beneficiază de cel mai mare număr de participanți (câte cinci) sunt Belgia, Columbia, Spania, Marea Britanie și Italia. Pe urmă, sunt țările care trimit câte patru cicliști, precum Australia, Cehia, Franța, Germania, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovenia și Elveția.

Cu câte trei cicliști sunt Argentina, Canada, Danemarca, Iran, Maroc, Rusia și Ucraina. Țările care vor avea câte doi cicliști la Jocurile Olimpice sunt Algeria, Austria, Belarus, Brazilia, Croația, Estonia, Irlanda, Japonia, Kazakhstan, Korea, Letonia, Lituania, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Suedia, Turcia, Statele Unite și Venezuela.

În afară de România, mai sunt încă 21 de țări care trimit la Jocurile Olimpice un singur ciclist: Azerbaijan, Bulgaria, Chile, Costa Rica, Republica Dominicană, Ecuador, Eritrea, Etiopia, Grecia, Guatemala, Hong Kong, Luxembourg, Mexic, Namibia, Puerto Rico, Rwanda, Serbia, Slovacia, Tunisia, Emiratele Arabe Unite și încă un sportiv tripartit.

În total sunt 144 de sportivi.

Concursul olimpic la proba de ciclism fond va avea loc în data de 16 august 2016, pe o distanță de 241,5 km, cu startul în Fort Copacabana.

După cum vedeți mai jos, nu va fi un traseu tocmai ușor.

Traseu ciclism fond - Jocurile Olimpice

Proba de contratimp

La proba de contratimp vor fi mult mai puțini sportivi, 40. Câte doi vor avea următoarele țări: Australia, Belarus, Cehia, Spania, Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia și Statele Unite ale Americii.

Restul, vor avea câte un singur contratimpist: Algeria, Argentina, Austria, Belgia, Canada, Columbia, Danemarca, Marea Britanie, Iran, Kazakhstan, Maroc, Norvegia, Noua Zeelandă, Portugalia, Rusia, Slovenia, Elveția, Turcia, Ucraina și Venezuela.

Proba de contratimp se va desfășura pe un circuit de 24,8 km, pe care cicliștii îl vor parcurge de două ori. Va exista și o secțiune de pavate, de doi kilometri.

Jocurile Olimpice - traseu contratimp

Comentarii