Am rămas de-a dreptul încântat de simplitatea ideii şi de eficienţa  ei, atunci când am văzut poza de mai jos. Este vorba de un cauciuc obişnuit de bicicletă, îmbrăcat în cătuşe de plastic (chiar nu ştiu denumirea lor în română, în engleză e zip ties). Tocmai am sunat un amic care lucrează în construcţii şi mi-a spus că se numesc “şoricei” sau “bride de plastic”.

Asta chiar mi se pare cea mai  ieftină metodă de a-ţi procura nişte cauciucuri de iarnă, cu aderenţă pe zăpadă şi care să nu-ţi usucă buzunarul. V-aţ gândit până acum  la asta?

În altă ordine de idei, am intrat pe site-ul câtorva magazine de biciclete din România să văd care este oferta de cauciucuri de iarnă. Şi  am găsit asta:

[table id=8 /]

 

*Probabil că cei de la BikeXCS au greşit numele şi au scris Stunt în loc de Stud.

Mai sunt  şi alţi producători de cauciucuri, care au şi  anvelope de iarnă, dar nu am găsit nici măcar un singur model la vreun magazin românesc. Dacă ştiţi voi postaţi  comentariu şi adaug în tabel.

Sursa foto

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

13 thoughts on “Cele mai ieftine cauciucuri de iarnă”
  1. daca te apuci sa compari mere cu pere iti iese “compot”. cu masina nu poti sa cazi pe gheata sa iti rupi mana/capu’ nici daca vrei. plus ca sunt biciclete care costa cat un logan la mana a doua. asta nu inseamna ca legam loganu’ cu “soricei” sa iasa o bicla …

  2. Mie mi se pare o prostie solutia cu soriceii, deoarece nu cred ca exista soricei din SILICON, sau cauciuc, iar cei de plastic derapeaza lateral pe zapada, ca orice sanie din plastic iarna, pe zapada ….
    SIncer nu recomand
    Eu mi-am comandat cauciucuri de iarna Schwalbe Maraton Winter , si o sa revin cu un comentariu si desprea astea, dupa ce le montez si ma dau cu ele pe zapada.

  3. In roti trebuie sa ai solutie anti-pana pt. siguranta deplina; ca daca spargi, te-ai ars cu zapada !….

  4. Ala nu prea este cauciuc de iarna. Este un hibrid. Este un cauciuc de asfalt care merge folosit si iarna si vara. Din puncutul meu de vedere este un cauciuc bun pentru o bicicleta de oras atata timp cat asfaltul este curat (fara gheata sau zapada).

  5. Eu chiar nu înteleg ce vă temeţi toţi aşa de zăpadă. Acuma serios vorbind. Nu cred că dacă aveţi niste cauciucuri cu profile aveţi de ce să vă speriaţi. Întradevăr, dacă aveţi gume ca cele din poză, da, atunci e cam greu pe zăpadă. Însă cu niste cauciucuri decente de MB e chiar ok. Eu am fost şi ieri şi azi (că abia acum a revenit iarna) şi nu am avut nicio problemă. Nu prea ai cum să cazi pe zapada (sau mai bine zis, nu ai sanse mai mari ca pe drum uscat), cel puţin eu nu am căzut şi chiar am încercat. Cu puţin mai multă atenţie şi cu ochii la drum, pentru a putea anticipa eventualele pericole (întradevăr, te opreşti mai greu), e totul ok. Am urcat pe o rampă pentru cei în carucioare, destul de abruptă, iar cauciucul de pe spate a alunecat doar puţin. Important e să foloseşti doar frâna de pe spate, şi aia cu măsură. Să nu lăsaţi “spatele să vă întreacă”. Pentru că dacă bicicleta se întoarce în lateral şi prinde puţină aderenţă între timp, sunt şanse mari să vă vedeţi pe burtă. Atâta timp cât tii fundul pe şa, pentru aderenta, şi nu foloseşti frâna de pe faţă e totul ok.

  6. 🙂 Asta-i tot ce-am gasit in oferta magazinelor de biciclete de la noi. Poate exista si mai ieftine, daca stii tu sau altcineva, bagati aici, la comentarii, sa completam tabelul.

    Uite, am gasit la Bicishop niste cauciucuri la 43 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.