Turul Frantei 2015 - sampanie pentru Chris Froome

Turul Franţei 2015 s-a încheiat ieri, pe Champs-Elysées, cu victoria lui André Greipel (Lotto Soudal), care a reuşit să câştige a patra etapă în acest Tur. Germanul a fost cel mai puternic şi i-a depăşit la sprint pe  Bryan Coquard (Europcar) şi pe Alexander Kristoff (Katusha).

Ultimii kilometri din etapa finală şi sprintul

https://youtu.be/l_7BNifjol8

Chris Froome, primul britanic cu două titluri în Turul Franţei

Turul Franţei 2015 a fost câştigat de Chris Froome (Team Sky) care devine primul britanic cu două titluri în palmares.

Turul a fost cu adevărat câştigat de britanic în etapa a 20-a, pe Alpe d’Huez, când Nairo Quintana a atacat şi a reuşit să-l distanţeze pe Froome până la 1:20. A fost o etapă epică făcută de columbian (vezi video), însă avansul pe care-l avea Froome în clasamentul general a fost mult mai mare, iar britanicul şi-a păstrat astfel tricoul galben.

Turul Frantei 2015 - Chris Froome pe podium

Nairo Quintana (Movistar) s-a clasat pe locul al doilea în Turul Franţei pentru a doua oară şi a câştigat, de asemenea, tricoul alb tot pentru a doua oară, în ultimele trei ediţii. Francezii au avut şi ei ce celebra, pentru că Romain Bardet (Ag2r-La Mondiale) a câştigat premiul pentru cel mai combativ ciclist din Turul Franţei, iar echipa Movistar a luat premiul echipelor, datorită locurilor doi şi trei de la podiumul individual (Alejandro Valverde s-a clasat pe trei).

Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) a câştigat pentru a patra oară tricoul verde în Turul Franţei, tricoul punctelor, pentru care slovacul s-a bătut ca nimeni altul în ediţia din acest an.

Turul Frantei 2015 - Sagan pe podium
Stilul propriu Sagan 🙂

Top 10 – Clasament general final

Christopher FroomeTeam Sky84:46:14
Nairo QuintanaMovistar Team0:01:12
Alejandro ValverdeMovistar Team0:05:25
Vincenzo NibaliAstana Pro Team0:08:36
Alberto ContadorTinkoff-Saxo0:09:48
Robert GesinkTeam LottoNL-Jumbo0:10:47
Bauke MollemaTrek Factory Racing0:15:14
Mathias FrankIAM Cycling0:15:39
Romain BardetAG2R La Mondiale0:16:00
Pierre RollandTeam Europcar0:17:30

Comentarii