Nu cred că mă aflu în eroare dacă spun, ca în titlu, că ciclismul românesc nu există. N-am auzit de vreun sportiv român care să fi făcut performanţe notabile  în orice disciplină a ciclismului. Spuneţi-mi un român care să fi participat în ultimii cinci ani la Turul Franţei.

Ca o consecinţă logică a ideii anterioare, ciclismul românesc  nu există nici în ştirile sportive.  Mă refer la sursele  principale de ştiri, care contează, care au audienţă mare, care pot face lucrurile să se mişte.

Realitatea.net, unul dintre cele mai tari portaluri de  ştiri din România, a scris  ultima  oara ceva despre ciclism în data de 13 iunie 2009. Era o ştire despre faptul  că rusul Alexei Şcebelin a câştigat Turul României.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Related Post

4 thoughts on “Ciclismul românesc nu există”
  1. Elisei, ma refeream la ciclismul profesionist, nu cel amator.

    N-am dat cu bata in balta, pur si simplu am constatat ca nu exista nimic notabil la nivel de profesionisti. That’s all.

  2. Nu prea sunt de-acord cu tine. Ca ciclismul romanesc e varza cand vorbiom de sportul de performanta e adevarat dar uite ca la nivel de sport de masa prinde puteri. In plus NU inseamna ca daca nu suntem pe TV nu existam. Si totusi iti spun cateva nume care au performante si care vor ramane in istorie: Tudy Oprea a participat la JO din Atena 2004 la proba de MTB XCO. El se da si acum dar ca amator (cum de-altfel suntem aproape toti). Eduard Novak Campion Mondial la paraciclism, medaliat la europene si la jocurile paralimpice. Mai exista si juniorul Edy Grosu cu rezultate deosebite pe plan international, la sosea si la cyclocross. Trebuie doar sapat dupa aceste informatii.. si promovate valorile care le avem pentru a putea creste cu totii. Daca stim doar sa dam cu bota-n balta nu vom ajunge prea departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.