Pun pariu că dacă întrebi pe oricine, chiar și cineva care nu are treabă cu acest sport, dacă a auzit de vreun ciclist prins dopat îți va răspunde invariabil acest nume: Lance Armstrong.

Lista cu cicliști dopați este imensă și m-am întrebat cum stă România la acest capitol. Eu n-am auzit până acum de vreun caz de ciclist român prins că s-a dopat și nici măcar nu mi-a ajuns pe la urechi vreun zvon că ar exista sportivi prinși că trișează astfel. Am găsit o mențiune legată de România, dar nu este vorba de un ciclist român, ci de un ciclist străin al cărui test antidoping a ieșit pozitiv în Turul României, în 2009.

Am sunat la Agenția Națională Antidoping și am întrebat câte teste antidoping au fost efectuate pentru sportivii români în 2015 și câte au fost efectuate în 2016 și, evident, care a fost rezultatul.

În 2015 au fost efectuate 25 de teste, toate au ieșit negative. În 2016, până în prezent, a fost efectuat un singur test, și acesta a ieșit negativ. Concluzia: cicliștii români sunt curați și nu se dopează.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds