Foto  credit

Ciclop, care s-a deschis anul acesta în luna  martie, va vinde până la sfârşitul anului aproximativ 250 de biciclete, a declarat pentru biciclistul.ro Cosmin Popan, asociat în cadrul magazinului, alături de Sorin Kertesz.

Magazinul Ciclop vinde biciclete de oraş aduse din Olanda şi Elveţia, cele second hand. Bicicletele noi sunt  aduse din Olanda şi Polonia.

Interviul

Câte biciclete aţi vândut în 2010 şi care este estimearea numărului până la sfârşitul anului?
Peste 200. Sperăm ca până la sfârşitul  anului să ne apropiem de 250 de bucăţi.
Din numărul total de biciclete vândute din 2010, câte au fost second hand şi câte noi?
Cam 25% second hand şi 75% noi. Asta şi pentru că reparatul unei biciclete second hand necesită  mai mult timp decât  montatul uneia noi. O să avem, începând cu anul viitor, o ofertă mai largă de biciclete second hand.
Care a fost bicicleta anului 2010 la Ciclop? (Cea mai vândută)
La modelele de dama, Kross Jantar S are cel mai mare succes. Are dimensiuni nu foarte mari, deci numai bună pentru fetele nu foarte înalte  din România. E, în plus, bine echipată şi are un preţ  imbatabil (999 lei).
La băieţi, VANMOOF #3 are cel mai mare succes. Designul foarte cool şi simplist în acelaşi timp ia ochii multor băieţi. Preţul  ei este 1.779 lei.
Care sunt cei mai cunoscuţi clienţi ai Ciclop? (Văzusem ceva de Antonescu, mai sunt şi alţii?)
Fără să ne batem cu pumnii în piept, putem spune că avem cei mai de seamă  clienţi  pe care şi  i-ar putea dori vreun magazin.
Asta pentru că de la început ne-am orientat înspre  un target urban, numele complet doar aşa  ne şi  e: “Ciclop. Biciclete urbane”). Am folosit încă din start social media ca să  ajungem la cremă.
Putem spune că printre clienţii noştri se numără jurnalişti, publicitari, arhitecţi, artişti,  oameni de afaceri, studenţi, pensionari, fete şi băieţi ( în procent aproximativ egal), oameni din Bucureşti, dar şi  din provincie, VIP-uri (cum ai observat şi  tu).
De ce crezi că românii, bucureştenii, categoriseşte-i cum vrei tu, preferă bicicletele second hand celor noi? Preţul ar fi singurul criteriu?
Bicicleta trebuie sa fie un obiect pe care să şi-l poată permite toata lumea, nu doar cei cu bani, nu doar cei cu adrenalină, nu doar cei care vor să-şi pună în mişcare oasele dupa 8 ore de stat la birou, în faţa unui calculator.
O bicicletă second hand de la Ciclop este mai bună decât orice bicicletă noua de 300 de lei, pe care o găsiţi în  supermarketurile din ţara asta. Şi  asta nu o spunem noi, ci chiar bicicletele acestea, care au purtat ani de zile biciclişti olandezi înrăiţi fără să îi lase vreodata cu buzele umflate.
O bicicletă second hand are, spuneam, un farmec aparte, vintage, nişte piese, nişte detalii, nişte  croieli pe care, de multe ori, nu le găseşti la o bicicletă noua.
Fă o comparaţie  cu cultul pentru broscuţele  Volkswagen şi  veti înţelege  despre ce vorbim. Plus că  o bicicleta second hand te face unic în  peisajul adesea monoton al oraşelor  româneşti. Dacă  o şi  personalizezi (o vopsire, nişte stenciluri pe ea), deja ai o mică operă de artă.

Comentarii