Merida, unul dintre cei mai mari producători taiwanezi de biciclete, a vândut anul trecut 1.300 de biciclete pe piaţa din România, a declarat pentru Biciclistul.ro Róbert Sipiczki, directorul general al BikeFun Hungary Kft, care deţine distribuţia şi pentru România.

Oficialul a estimat că Merida va vinde 1.600 de biciclete în 2011 pe piaţa locală.

Anul trecut, cele mai vândute biciclete Merida pe piaţa locală au fost din categoria MTB, cu un preţ mediu între 1.000 şi 1.500 lei, potrivit lui Sipiczki.

Întrebat cum vede piaţa de biciclete din România faţă de cea din Ungaria, oficialul BikeFun a spus că la noi sunt mult mai puţine magazine, dar în schimb există un management “foarte inteligent” şi un “mare potenţial”.

Oficialul consideră că principalii competitori ai Merida în România sunt Cube şi Ideal, ai căror importatori sunt BikeXpert şi Rom-Euro Trade.

“Nu avem informaţii reale cu privire la mărimea pieţei de biciclete din România”, spune oficialul BikeFun. Cu toate acestea, el a estimat că piaţa de biciclete din România a fost în 2010 de aproximativ 200.000 de biciclete vândute.

Sursa foto: Merida

Comentarii