Prima Evadare 2016 - batalia de la EliteFoto copyright: Alex Moise

Cred că bătălia pentru locul 1 la Prima Evadare 2017 va fi câştigată de către Dinamo BikeXpert Racing Team, echipă ce a dat şi anul trecut câştigătorul, pe  Ede Molnar. Aceeaşi echipă a avut şi locul 2, pe Alexandru Stancu, aceeaşi echipă a avut nu mai puţin de şase sportivi în top 10 (vezi clasamentul), ceea ce este fără nicio îndoială o dovadă clară a dominaţiei pe care a avut-o în acest concurs.

Anul acesta, Dinamo BikeXpert Racing Team participă cu o echipă la fel de numeroasă la Prima Evadare (vezi aici concurenţii înscrişi în 2017), au nu mai puţin de şapte concurenţi înscrişi la categoria Elite:

  1. Ede Molnar (locul 1 în 2016)
  2. Alexandru Stancu (locul 2 în 2016)
  3. Attila Madaras (locul 4 în 2016)
  4. Attila Malnasi (locul 7 în 2016)
  5. Levente Bartha (locul 9 în 2016)
  6. Vlad Dascălu
  7. Răzvan Jugănaru (locul 8 în 2016)

Ede Molnar poate câştiga din nou Prima Evadare

Ede Molnar - campion national XCE 2017

După cum se vede, garnitura pentru 2017 e cam aceeaşi, la fel de puternică. Ede Molnar a înregistrat deja rezultate bune în acest an, este în formă şi rămâne un candidat important la câştigarea locului 1 în cadrul Primei Evadări. A participat recent la Sakarya MTB CUP, în Turcia, o competiţie UCI, C1, unde s-a clasat pe locul 9 din 43 de participanţi, dintre care doar 15 au reuşit să parcurgă toate tururile, restul fiind ajunşi din urmă (rezultate aici). Înainte de Turcia, a participat în prima săptămână a lunii mai la Campionatul Naţional de XCE, pe care l-a şi câştigat pentru al doilea an consecutiv (rezultate aici).

Cu cine se bate Dinamo BikeXpert Racing Team

Deşi nu este la fel de numeroasă, echipa Scott Geiger Racing Team va avea şi ea un cuvânt important de spus. Pentru 2017 îi are înscrişi pe Tudor Oprea, Lucian Logigan şi Bogdan Duca. Primii doi sunt foarte buni, au multe podiumuri la CV, iar anul trecut s-au clasat pe locurile 5, respectiv 6. Echipa a avut parte de o experienţă foarte bună anul acesta în Africa, unde a participat  cel mai greu concurs MTB din lume, Absa Cape Epic. Scott Geiger Racing Team a reuşit să se claseze în top 15% dintre echipele clasate la categoria pro.

După prologul din Absa Cape Epic. Lucian Logigan - stânga - şi Tudor Oprea - dreapta
După prologul din Absa Cape Epic. Lucian Logigan – stânga – şi Tudor Oprea – dreapta

Pentru cine nu ştie, formatul Absa Cape Epic presupune participarea cicliştilor în echipe formate din câte doi rideri, care trebuie să ajungă la linia de finish împreună şi care nu au voie să primească niciun fel de ajutor pe parcursul traseului, de natură mecanică sau nutriţională.

După un prolog şi alte şapte etape, în care au parcurs nu mai puţin de 651 de kilometri şi au urcat 14.550 de metri, românii s-au clasat pe locul 31 din 224 de echipe ce au participat la categoria Elitte şi pe locul 35 din 503 echipe în clasamentul general. Detalii aici.

A doua cea mai numeroasă echipă de la Prima Evadare 2017, cel puţin până la această oră, când scriu articolul, este NoMad Merida CST, cu patru sportivi înscrişi: Arpad Kelemen, Miron Elisei, Valentin Roşoagă şi Ionuţ Sdrăilă. Cel mai recent rezultat, din câte ştiu eu, este cel înregistrat de Valentin Roşoagă, locul 2 la Maratonul Vinului, după Alexandru Stancu. “Motorul e în parametri pentru săptămâna viitoare la Prima Evadare”, a spus el după terminarea concursului.

Şi Arpad Kelemen este în formă, a câştigat locul 1 pe traseul lung de 80 km de la Avrig Mountain Bike Race, cu diferenţă de nivel de 2000 metri, în cadrul primei etape a Cupei României XCM.

Arpad Kelemen
Arpad Kelemen

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.