Ciprian Balanescu vrea top 10 la mondialele de duatlon

M-am întâlnit zilele acestea cu Ciprian Bălănescu, de nouă ori campion naţional la duatlon şi tot de nouă ori campion naţional la triatlon. Are planuri mari pentru acest sezon. În primul rând, vrea să câştige Campionatul Naţional de Duatlon, care va avea loc duminica aceasta, în Bucureşti. Dacă va câştiga pe 29 martie, va fi de 10 ori campion naţinoal la duatlon, performanţă cu care nu se mai poate lăuda niciun sportiv român, până la această oră.

Un alt obiectiv pe care şi l-a propus Ciprian Bălănescu este menţinerea poziţiei de lider în toate triatloanele din România.

“Voi exclude o parte din competiţiile offroad. Mă voi duce cât să câştig circuitul offroad din România, adică va trebui să obţin locul 1 la cinci concursuri din şapte”, mi-a spus Ciprian.

Aceeaşi strategie o oare şi pentru triatloanele de şosea, unde vrea să câştige totul.

Ambiţii internaţionale

“Anul acesta mi-am propus să mă duc în campionatele europene cu obiectiv top 3”, mi-a spus el plin de încredere.

Campionatul European de duatlon va fi în mijlocul lunii aprilie, iar Ciprian Bălănescu va participa la proba de duatlon sprint, adică 5 km alergare, 20 km ciclism şi 2,5 km alergare. Anul trecut, cu toate că a făcut pană în timpul probei de ciclism, a terminat competiţia pe locul 14.

Ciprian Bălănescu şi-a propus un rezultat bun şi la Campionatul Mondial de Duatlon, ce va avea loc anul acesta în Australia, în perioada 14-18 octombrie. Anul trecut, Ciprian Bălănescu a ocupat locul 25 din 86.

Un alt obiectiv internaţional ambiţios este campionatul mondial de duatlon.

“Anul acesta mă voi duce în Australia la campionatul mondial cu obiectiv top 10. Bine, eu îmi doresc să câştig!”

L-am întrebat care crede că va fi punctul lui forte în competiţiile internaţionale şi mi-a spus că fără nicio discuţie proba de alergare.

“Va trebui să alerg 30 de minute pe 10.000 de metri”, a spus el.

Ciprian Balanescu, proba forte: alergarea

Anul trecut, la europene, a reuşit să scoată 14 minute pe 5.000 de metri, iar acum se vede mult mai bun. “Am şi slăbit câteva kilograme”, a spus el, “de la 72 la 67”.

La mondiale va avea de alergat 10 km, de pedalat 40 km şi de alergat, în ultima probă, încă 5 km.

Ciprian Bălănescu aleargă săptămânal, la antrenamente, în jur de 130 km, iar cu bicicleta face cam 250 km, tot pe săptămână. Mai şi înoată în jur de 15 km.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.