Foto: Daily Mail

Îi știți pe frații Brownlee, câștigă mai toate concursurile importante la nivel internațional de triatlon, au luat aurul și arginul olimpic la Rio și pare că nu se mai opresc. Weekendul acesta, duminică, au trăit însă clipe de agonie și extaz, în Mexic, la Cozumel, în cadrul ultimului concurs World Triathlon Series.

Jonathan Brownlee conducea cursa și dacă ar fi câștigat-o ar fi ieșit campion mondial la triatlon. Mai erau 700 de metri, dar Jonathan, care are 26 de ani, a început să se clatine și era cât pe ce să leșine, din cauza căldurii și a umididității. Locul trei în cursă, fratele său Alistair (28 de ani), îl ajunge din urmă și îl ajută să continue cursa, până la finish, unde îl împinge ca să iasă pe locul doi, iar el vine pe trei.

Amândoi au fost depășiți de către sud africanul Henri Schoeman, cel care a și câștigat etapa.

Dar altu-i momentul culminant. Spaniolul Mario Mola s-a clasat pe locul cinci, dar a acumulat astfel suficiente puncte cât să iasă primul la nivel mondial!

Jonny a luat medialia de argint la Rio și bronz la Londra 2012 și a fost la 700 de metri de titolul suprem la nivel mondial. După etapa de duminică a fost dus la spital pentru îngrijiri. N-a mai putut participa la festivitatea de premiere a etapai și a circuitului mondial. Ulterior, a pus pe Twitter o fotografie cu el în patul de spital și și-a asigurat fanii că e ok.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.