Dubrovnik Triathlon este o competiție nouă de triatlon, cu o singură ediție organizată până acum (a fost pe 13.10.2018). Este organizat în orașul Dubrovnik, Croația, una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, localitate înscrisă în UNESCO World Heritage Site.

Dubrovnike Triathlon este o cursă pentru toată lumea: ideală pentru debutanți, dar potrivită și pentru finisheri de Ironman. Organizatorii propun două probe: sprint și olimpic, ambele având și variante de ștafete. Competiția are un traseu plat, numai bun de realizat recorduri personale. Marea este calmă, perfectă pentru cei care nu sunt foarte siguri la proba de înot, ideală pentru înotătorii foarte buni.

În timpul concursului șoseaua este închisă complet circulației auto. De asemenea, nu este permis accesul niciunei ambarcațiuni în  apropierea zonei de concurs.

Startul are loc în Gruž, localitate aflată la doar 20 de minute de mers până în centrul Dubrovnikului. Gruž este portul principal pentru Dubrovnik de secole, are zonă de promenadă pe lângă malul mării, este pur și simplu spectaculos.

Pare a fi genul de concurs de triatlon pe care merge să-l combini cu o vacanță împreună cu familia și mă gândesc că fiind luna octombrie prețurile sunt mai jos. Anul acesta, la data concursului, temperatura apei a fost de 21 grade Celsius, iar afară tot 21 de grade Celsius!

Taxa de participare este în jur de 55 euro pentru distanța sprint, 75 de euro pentru distanța olimpică și 95 de euro pentru ștafetă. Kitul de participare include cască de înot, număr de participare, tricou tehnic, medalie și acces la petrecere.

Dacă această competiție v-a atras atenția, dați-mi un semn de viață, le-am scris deja organizatorilor și i-am întrebat dacă acordă disocunturi pentru grupuri din România.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE