Dinamo BikeXpert Racing Team - sezonul 2016

Azi am fost la o conferință de presă la Clubul Sportiv Dinamo, la invitația ofițerului de presă Alexandru Enciu, pentru a asista la prezentarea secției de ciclism Dinamo BikeXpert Racing Team și pentru a afla care sunt obiectivele acestei echipe pentru sezoanele 2016 și 2017.

În urmă cu două luni, echipa BikeXpert Racing Team a semnat un parteneriat cu clubul Dinamo, în urma căruia a luat naștere echipa de mountain bike Dinamo BikeXpert Racing Team.

Echipa BikeXpert Racing Team s-a înființat în urmă cu trei ani, la sfârșitul anului 2012.

“Un grup de cicliști amatori se întâlneau frecvent la magazinul BikeXpert din șosea Pantelimon și au avut această inițiativă, de a-și comanda echipamente la fel și de a alerga la competițiile pentru amatori sub același nume […] Este fascinant cum acel grup de șase, șapte cicliști a ajuns acum una dintre cele mai puternice echipe din țară, cu siguranță cea mai numeroasă, 55 de membri în numai trei ani”, a declarat Cătălin Sprînceană, managerul echipei.

De la acesta am aflat și care este misiunea echipei Dinamo BikeXpert Racing Team, “aceea de a face performanță, dar și de a promova ciclismul ca modalitate de recreere sănătoasă. Una din datoriile noastre este să încercăm să scoatem oamenii din spatele birourilor, să încercă să-i ajutăm să conștientizeze puterea sportului, a ciclismului, faptul că făcând ciclism sunt sănătoși, frumoși și reușesc să exploreze locuri fantastice”.

Activitatea clubului în 2015

În anul 2015, echipa BikeXpert Racing Team a participat la 80 de competiții, dintre care cinci concursuri UCI (două în străinătate). Echipa a obținut 244 de clasări pe podium, dintre care 106 clasări pe locul 1. Au fost trei titluri de campion național, vorbim de disciplina mountain bike marathon, un titlul la Elite și două la Amatori.

“Aș vrea să subliniez că anul trecut am reușit să participăm la Campionatul Mondial de Master, cu veteranul echipei Andy Brunner, care la 61 de ani nu numai că a participat, ci a venit pe locul 2”, a spus Cătălin Sprînceană.

Echipa BikeXpert Racing Team a avut anul trecut am avut 12 convocări în lotul național, pentru competiții precum Turul Sibiului, în prezent cea mai importantă întrecere ciclistă din România, Turul Ținutului Secuiesc și Balcaniada de șosea, dar și cea de mountain bike.

BikeXpert a a organizat patru competiții anul trecut, două ediții de Rocket Bike Fest, Maratonul Vinului și Campionatele Naționale de Maraton.

“Foarte multă presă a fost alături de noi și ne-a mediatizat rezultatele. Mulțumită domnului Dan Simion (n.r. TVR) am avut 41 de apariții la televizor. Este fantastic pentru că aceste apariții ne-au ajutat să ne întărim imaginea în fața sponsorilor și a potențialilor sponsori”, a spus managerul echipei.

Cum s-a început sezonul 2016

În luna aprilie a fost semnat parteneriatul cu Dinamo, iar pe urmă echipa a participat la un cantonament de două săptămâni în Turcia, atât cu echipa de profesioniști, cât și cu amatorii.

Anul acesta, BikeXpert Racing Team a luat startul la 29 de competiții, dintre care cinci curse UCI (trei în străinătate).

“Ne bucurăm că am reușit să luăm startul la Cupa Mondială de Mountain Bike, de la Albstadt, Germania și de la La Bresse, Franța. A fost o experiență extraordinară, un lucru care cu siguranță ne-a învățat să mergem înainte mai motivați și care ne-a arătat acest drum către performanța pe termen lung”, a spus Cătălin Sprînceană.

Echipa se pregătește acum pentru Campionatele Mondiale de Mountain Bike din Cehia. Calendarul competițional al echipei Dinamo BikeXpert Racing Team se va sfârși în luna noiembrie.

Școală de ciclism pentru copii

Mircea Florescu, patronul BikeXpert, a spus că speră ca în urma parteneriatului cu clubul Dinamo să ia naștere și o școală de ciclism pentru copii, cu ajutorul căreia să fie selectați viitorii sportivi profesioniști de mountain bike. Nu s-au oferit mai multe detalii, înțeleg că mai sunt mult amănunte de pus la punct până să aflăm lucruri concrete despre acest proiect.

Galerie foto

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

One thought on “BikeXpert Racing Team a avut 244 de clasări pe podium în 2015”
  1. […] n-am văzut-o la conferința de presă organizată de echipa Dinamo BikeXpert Racing Team, din care făcea și ea parte, motiv pentru care am întrebat-o dacă mai face parte din această […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.