Cristian Lutic - Winter TriChallenge - castigator

Pe Cristian Luțic l-am cunoscut în persoană în dimineața zilei în care a avut loc concursul Winter TriChallenge.

Ne aflam la sediul Aventuria, de unde urma să plecăm spre complexul olimpic de la Izvorani.

Cristian, superstițios din fire, voia să fie dus cu mașina Aventuria, care i-a purtat noroc anul trecut, când a câștigat Winter TriChallenge. Uite că i-a purtat noroc și anul ăsta.

Cristian Lutic - Winter TriChallenge - Biciclistul

Cristian Luțic este  un tânăr timid, care nu vorbește neîntrebat. Nu știu dacă este așa cu toată lumea sau l-am intimidat eu. Ține privirea în jos și rareori te privește în ochi, dar din când în când, când atingi în discuție anumite subiecte care îl pasionează, se deschide ca o floare și vorbește repede.

Cristian Luțic a început să facă înot la vârsta de patru ani și se vede că s-a prins acest sport de el, pentru că a practicat acest sport până la 11 ani. Are, deci, înotul în sânge, un mare avantaj pentru un triatlonist.

Pe urmă s-a apucat de tenis. Prin 2010, când încă făcea tenis, avea 88 kg, “pentru că mâncam nesănătos, spune el. Nesănătos înseamnă cartofi prăjiți, McDonalds, prăjeli, toate în cantități mari. Mă uit la Cristian cu atenție. Suntem în metrou, fiecare în drumul său spre casă, după ce el a câștigat Winter TriChallenge, primul concus de triatlon din 2013, și după ce eu am terminat cu bine același concurs, dar pe locul 74.

Cristian Lutic - Winter TriChallenge 2013

Îl văd subțirel, ba chiar slăbuț.

“Acum am 70 de kg”, spune el. În 2010, când s-a lăsat de tenis, făcea pregătirea fizică cu un antrenor de atletism, care i-a propus să se apuce de alergat. “Bine am făcut că l-am ascultat”, spune Cristian Luțic zâmbind. Și bine a făcut, într-adevăr, pentru că a câștigat sau a urcat pe podiumul multor concursuri de atunci. Spre exemplu, a câștigat Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc, în 2011, Semimaratonul Gerar, în 2012, Winter TriChallenge în 2012 și 2013 și Crosul Pădurii, în 2012. Anul trecut, la Triatlon Challenge Mamaia a ieșit pe locul trei.

Cristian Luțic face acum parte din echipa clubului Smart Atletic, o șansă mare pentru el să se afirme în triatlon. Nu știe însă ce-și dorește mai multe, atletism sau triatlon. El ar încerca să le ducă pe amândouă. Pe de altă parte, așa cum am aflat prima oară de la sportlocal.ro, Cristian Luțic termină liceul anul ăsta și are de dat BAC-ul. Pe urmă, zice, are planuri mari. Ar vrea să meargă la studii în Suedia, la o facultate unde să studieze managementul turismului.

Comentarii