Fara Asfalt la mare - cursa virtuala

Ieri am participat la Fără Asfalt la mare, varianta virtuală, organizată prin intermediul platformei pedalampentruviata.ro, care a realizat un adevărat calendar național de curse online, cu scopul de a strâge bani în scopuri caritabile.

Am transmis LIVE participarea mea, atât pe pagina de Facebook, cât și pe cea de YouTube, las filmul aici.

Cum a fost? Greu, spre foarte greu. E greu să pedalezi în apartament și să te simți ca la o cursă adevărată. Ești singur, între patru pereți, iar emoția adevărată de concurs lipsește. Pe de altă parte, e bine că avem parte de astfel de motivații, care ne țin în priză și ne dau și un scop, în același timp.

Chiar dacă nu am avut smart trainer, care să-mi simuleze urcările, am tras din greu și am transpirat ca naiba. Am avut geamul larg deschis, dar din păcate nu am ventilator și m-am încins bine de tot. Problema nu este că mă încing, ci că aerul pe care îl respir mi se pare suficient atunci când pedalez în casă. E cald, ba nu, fierbinte, și simt că plămânii nu primesc ceea ce merită.

Fara Asfalt la mare 2020 - power distribution

Cursa a avut loc pe platforma Rouvy și nu a avut și traseu filmat, fără de care a fost destul de abstractă din punct de vedere vizual. Din această cauză, mi-a fost dificil să-i urmăresc pe ceilalți concurenți și să mă raportez la felul în care concurează ei. E mult mai antrenant pe Zwift, unde cursa te prinde imediat în mrejerele sale competiționale.

Sper ca în 2021 să nu mai fie cazul de izolare, iar competițiile să aibă loc în calendarul prestabilit și să ne putem bucura de libertatea de a ne mișca în natură.

Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în transmisie și m-au susținut cu urările lor. Le-am văzut pe toate și au ajutat. Aveam puțin mâinile ocupate, altfel le și răspundeam :).

58 de concurenți au trecut linia de finish virtuală de la Fără Asfalt, eu m-am clasat pe locul 17, după 53:52, la o diferență de ”doar„ 10:36 față de câștigător, Ciprian Comișan, de la BikeXpert Racing Team. Cică aș fi pedalat cu o medie de 35.08km/h, pe care nu o voi atinge niciodată în concursul de triatlon :).

Clasamentul poate fi consultat online, aici.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE