Sursa foto

Înainte de a sări în sus cu revoltă, i-aş sfătui pe scepticii a priori să citească cu atenţie cele ce vor urma.

Nu spun că ar fi bine ca bicicliştii să fie obligaţi să poarte numere de înmatriculare. Dar mă gândeam cum ar fi ca cei care doresc să-şi înscrie bicicleta undeva- la Poliţie, să zicem – să poarte o plăcuţă de identificare?

Cred că ar fi de ajutor în cazul furturilor, doar dacă o serie ar fi cumva ştanţată pe cadrul bicicletei, în aşa fel încât să nu poată fi ştearsă.

Dar, şi mai util, mi s-ar părea pentru construirea unei baze de date cu biciclişti, din care Poliţia să poată extrage statistici care ne interesează pe toţi, pe noi bicicliştii, pe producătorii de biciclete etc.

Am observat că subiectul a stârnit ceva comentarii pe Facebook şi m-am gândit să-l lansez şi aici.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

4 thoughts on “Cum ar fi ca bicicliştii să să poarte numere de înmatriculare?”
  1. În principiu, acest demers ar fi unul normal, pentru ca furturile de biciclete să intre în declin, pentru ca producătorii de biciclete să îşi facă temele în privinţa siguranţei biciclistului şi a altor factori, pentru ca administraţia să îşi facă ceva planuri în privinţa infrastructurii… şi sunt convins că mai sunt motive, dar eu nu le găsesc acum.
    Dar, dacă mă gândesc la faptul că în România, orice domeniu nou este sau trebuie să fie un domeniu profitabil pentru statul român, parcă îmi vine să mă opun. (a se citi MĂ OPUN CATEGORIC!) După cum bine se ştie, în România se iau cele mai ciudate şi întortocheate măsuri (prezidenţiale, ministeriale, administrative, locale, şamd), care, pe moment par bune, iar pe termen lung sunt foarte proaste sau chiar dezastruoase.
    În locul administrării acestei baza de date de către o instituţie a statului, aş propune să fie administrată privat într-un mod şi pentru un scop public… şi dacă nu mă înşel, această idee nu e nouă la noi, astfel încât, acum există un demers în acest sens ( la o căutare simplă pe net găseşti câte ceva despre asta…)
    Concluzie: ca idee e OK, dar nu vreau ca pentru această chestie benevolă din partea mea să mi se ceară cheltuieli sau niscaiva impuneri… şi sunt dispus să dau seria biclei mele, marca, alte detalii: data vânzării, vânzător, şamd, şi chiar şi o foto pentru acest scop. Dar, repet, fără obligaţii din partea mea!

Comentează

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.