La Broaste 2017 - noroi

Sâmbătă ar fi trebuit să particip cu cei mici “La Broaşte”, un concurs ce se anunţa plin de aventură şi distracţie, însă nu ne-am mai dus, pentru că a plouat cu găleata chiar în dimineaţa cursei. N-am vrut să le stric plăcerea de a pedala şi să-i chinui pe un traseu plin de noroaie, unde mai mult ar fi împins la bicicletă decât ar fi pedalat. Organizatorii spun că a fost cool la această cursă, că toată lumea s-a simţit bine. Mai jos, comunicatul pe care l-am primit de la Riders Club:

Ziua de sâmbătă, 27 mai 2017, a fost una plină pentru participanții la evenimentul La Broaște, competiție din calendarul Riders Club, respectiv concurenți, susținători, organizatori, sponsori, parteneri și voluntari: a fost ploaie deasă, a fost dorința de a pedala în natură, au fost trasee cu bălți, noroi și cu multe provocări, apoi ceva mai târziu a ieșit și soarele! Lupta pasionaților de ciclism a fost una aprigă pe traseele de concurs, însă chiar dacă aventura în pădurea Căldărușani a fost una dificilă, ce a testat abilitățile riderilor, mari și mici, ea s-a dovedit una frumoasă! Cu siguranță, experiența acestei zile va rămâne în colecția de amintiri ca una inedită, ce a pus la încercare voința tuturor iubitorilor de curse mountain bike, prezenți la eveniment, de a cuceri noi poteci și atinge limite.

O zonă superbă de cutreierat, pădurea Căldărușani dar și împrejurimile sale, cu priveliștile infinite de verdeață, a fost sâmbătă greu de străbătut și de învins pe două roți. Ploaia măruntă care a căzut timp de 4 ore, de când începuseră să dea zorii zilei până la ora 09:00, primul start al curselor, a umplut mai multe porțiuni din trasee cu bălți și noroi, ceea ce a făcut mai dificilă aventura zilei la cea de a 5-a ediție a competiției La Broaște, organizată de MPG.

Echipa tehnică coordonată de Răzvan Jugănaru, care a curățat și amenajat traseele a făcut ultimele verificări înainte de curse și a comunicat participanților situația. Ca urmare a ploii matinale, traseele de concurs au devenit mai dificil de parcurs, astfel că s-a luat decizia reducerii lungimii lor la 14 km pentru traseul Scurt, dedicat copiilor și începătorilor, la 20 km pentru cel Standard și la 40 km în cazul celui Epic.

Cei 40 de copii prezenți la start, însoțiți de adulți, au plecat primii pe traseul Scurt și au reușit să îl parcurgă fără probleme mari, majoritatea reușind să treacă cu brio linia de Finish. Spre finalul curselor cerul s-a luminat, iar ploaia s-a domolit.

Juniorii și adulții au pornit în forță pe traseele Standard și Epic, ale concursului La Broaște, luând startul în valuri începând cu ora 11:30. Provocările aveau să fie mult mai mari pentru acești 450 de concurenți deoarece, dacă ploaia care a continuat să cadă după începerea primelor curse i-a ajutat pe cei mici, ulterior lipsa precipitațiilor le-a îngreunat pedalatul celorlalți participanți.

Soarele și-a dezvăluit fața treptat, iar atmosfera s-a relaxat. După câteva ore de efort, toți concurenții au ajuns cu bine în zona de Start/Fiinish. Piedicile au fost mai ușor de depășit de către cei mai antrenați, iar aventura a fost bifată ca o provocare la care au dat curs și și-au încercat puterile. Câștigătorii s-au bucurat de prezența lor pe podium, ca o ipostază și o răsplată meritate din plin.

La traseul Epic – 40 km, competitiv, nivelul 1, categoria 13+ ani, lupta pentru podium a fost câștigată de Andrei Bănescu, urmat de Antonio Vieru, ambii din București, și de Mihail Rusu, din Pitești. Pe același traseu au fost prezenți și rideri acreditați la cluburile sportive, astfel că la Elite, nivel 1, categoria de vârstă 15-18 ani, locul I pe podium a fost ocupat de Gerhard Dumitrescu, urmat de Andrei Cojanu, ambii din Ploiești, și completat de Mihai-Cristian Dan, din Oltenița. Aceștia s-au bucurat de premii în bani, medalii și diplome asigurate de MPG și sponsorii evenimentului.

Printre premiile acordate participanților adulți de la cursele competitive s-au numărat produse valoroase oferite de BOSCH, vouchere de reducere de 10% sau 15% la înscrierea în  concursul MTB pe etape CARPATHIAN MTB EPIC 2017 – 21-24 septembrie 2017, tricouri tehnice co-branduite Riders Club și Ciuc Natur Radler și produse din partea Ciuc Natur Radler, BCR, Alfers și MPG. Copiii au beneficiat de super premii, inclusiv de ședințe de pregătire la MTB Academy, coordonate de campionul MTB Răzvan Jugănaru. În urma tombolei, organizate la finalul curselor de pe traseul Scurt, Teodora Petre a câștigat o bicicletă oferită de Woom Bikes România.

MPG_La Broaste 2017_traseu_foto Brindusa Mutoiu_3

MPG_La Broaste 2017_traseu_foto Cristiana Cristache_5

MPG_La Broaste 2017_foto Alin Virsescu_7

MPG_La Broaste 2017_foto Alin Virsescu_1

 

Comentarii