O veste tristă, pe care n-aş fi vrut s-o consemnez pe Biciclistul.ro: un om a murit în urma concursului Ziua B. Avea 40 de ani şi a participat duminică, 6 august, la cursa de 38 km din cadrul concursului menţionat, ce a avut loc în pădurea Cernica-Pantelimon.

Starea de rău a concurentului a fost anunțată la ora 13:22 pe telefonul de urgență, disponibil în cadrul evenimentului. Ciclistul a fost găsit conștient, a cooperat și s-a deplasat împreună cu arbitrul, care a sosit în câteva minute la locul accidentului, ajutat și de un alt participant la concurs, până la cel mai apropiat punct tehnic al traseului. Aici a beneficiat în plus și de ajutorul calificat al unui medic de familie aflat în cursă. Treptat, starea lui de sănătate s-a agravat și a fost scos din pădure pe targă cu sprijinul Asociației Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență (ASVSU) și preluat de medicul de pe ambulanța privată care aștepta la zona de extracție. Simultan a fost realizat și apelul către 112. Ciclistul a fost transportat apoi la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București, unde au fost acordate toate îngrijirile necesare și s-au făcut eforturi susținute pentru ca starea sa de sănătate să se îmbunătățească. Din păcate,  bărbatul nu a putut fi salvat și a decedat după 4 zile, au anunţat reprezentanţii Riders Club, organizatorul concursului.

Riders Club a organizat până acum peste 50 de competiţii sportive dedicate ciclismului, este prima oară când are loc o astfel de tragedie.

Familia a solicitat ca identitatea persoanei decedate să nu fie dezvăluită şi am de gând să respect această decizie cu toate că am aflat despre cine este vorba. Vă pot spune doar că nu se afla la prima participare a unui concurs de ciclism, omul a fost pasionat de acest sport şi a bifat numeroase concursuri MTB.

Condoleanţe familiei!

Comentarii

Articolul precedentLa ZIUA B cu cei mici. Natalia a câştigat locul 1!
Articolul următorLupii tineri şi-au arătat colţii, dar Ciprian Bălănescu e din nou campion naţional la triatlon
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE