Felt AR4 2012Felt AR4

Moş Ion Roată, importatorul oficial al bicicletelor Felt în România, a început reducerile de toamnă la multe dintre modele şi te invită să profiţi de ultimele zile cu soare ale acestui sezon.

Azi ne ocupăm exclusiv de oferta de cursiere Felt.

Fac o mică paranteză. Felt este un brand american, foarte apreciat în mod special pentru cursiere şi pentru modelele de contratimp şi triatlon. Felt e în liga mare, motiv pentru care echipa Argos-Shimano merge pe bicicletele sale.  Argos-Shimano a avut un sezon extraordinar în această vară, în mod special la Turul Franţei, unde a reuşit să câştige patru etape prin sprinterul Marcel Kittel. Germanul a încheiat glorios Turul Franţei, câştigând ultima etapă, de la Paris.

Felt sponsorizează sportivi şi în mod individual, iar aici puteţi vedea lista completă a sportivilor care beneficiază de tehnologia şi produsele Felt. Apropos, ştiu că nu e o noutate, Felt sponsorizează şi în România sportivi, iar cel mai cunoscut este Alex Diaconu, vicecampon naţional de triatlon în 2013.

Ce cursiere Felt sunt la reducere

Felt AR4 2012

Felt AR4 2012

După cum se poate observa şi din denumirea modelului, este vorba despre o cursieră model 2012, ceea ce nu o face mai puţin performantă. Această bicicletă cântăreşte 7,69 kg, la un cadru de 56 cm!

Felt AR4 este o cursieră pentru cunoscători, care ştiu ce vor de la o bicicletă de şosea, care îşi doresc să facă performanţă, pentru care calitatea este cel mai important criteriu.

Felt AR4 are, cum altfel, cadru de carbon, de mare calitate. Este o bicicletă testată în wind-tunnel şi poate face diferenţa de timp la un concurs. Este adaptată, în mod egal, căţărărilor sau sprintului, ajutată enorm de roţile Shimano, dar şi de faptul că este dotată cu Shimano Ultegra.

Detaliile tehnice ale Felt AR4.

Felt AR4 costă 10.500 de lei, redusă de la 13.700 de lei.

Felt F75 2013

Felt F75 - promotie Mos Ion Roata

Felt F75 este o cursieră recomandată celor care au un nivel avansat de pregătire.

Geometria bicicletei înclină către latura competiţională şi, deşi poziţia este în continuare una confortabilă, unghiurile cadrului sunt în mod definitiv mai agresive pentru a avea o poziţie aerodinamică. Din fericire, tija de şa este mai lungă şi cadrul mai compactat, aşa că vă puteţi bucura de confort chiar şi în timpul curselor mai lungi!, scrie Alex Diaconu pe blogul său, în cadrul unui review la modelul Felt F75.

Felt F75 are cadru din aluminiu, dar este extrem de uşoară, la numai 8,61 kg.

Vezi toate detaliile tehnice.

Felt F75 este la o reducere considerabilă, de la 6.745 de lei, la 4.760 de lei.

Felt F4 Team Issue

Felt F4 Team Issue

Felt F4 Team Issue este o super cursieră de carbon, acelaşi model pe care aleargă şi rutierii echipei Argos-Shimano.

Este dotată cu Shimano Ultegra şi respiră performanţă.

Felt F4 Team Issue este redusă de la 15.530 de lei, la 12.000 de lei.

După ce am trecut prin seria AR (aero) şi seria F (race), ajungem la seria Z (compact race).

Felt Z95 2013

Felt Z95

Felt Z95 este o cursieră entry level, adică pentru începători, care se pretează atât la mersul prin oraş, pe post de city bike, cât şi în afara oraşului, la ture de antrenament.

Eu folosesc Felt Z95 şi vă pot spune, fără nicio exagerare, că este ca o maşină nemţească. Nu te duci cu ea la service şi punct. Ar fi trebuit să mă duc cu ea în service după primii 50 km, ăsta fiind rodajul, adică. Nu m-am dus. Am făcut peste 1.000 de km şi n-am dus-o în service până acum. Mai mult, n-am avut cu ea nicio problemă, nici măcar o pană. Nimic! Niciun reglaj, niciun defect.

Cred că are nevoie de puţină reglare a roţilor, dar e şi normal, pentru că am bătut mult cu ea străzile Bucureştiului.

Felt Z95 îţi conferă o poziţie confortabilă, chiar dacă stai aplecat ca la curse, iar şaua nici n-o simţi. Am mers şi peste 80 de km cu ea fără să mă doară fundul :).

Felt Z95 este echipată cu gama de schimbătoare Shimano Sora, varianta entry level, dar se comportă super bine la plecările în forţă, de pe loc, sau la urcările bruşte. Se comportă bine şi la urcările prelungite :), numai picioare să ai şi antrenamente la greu, să nu păţeşti ca mine la Braşov.

Felt Z95 are 10,21 kg şi costă 2850 de lei, redusă de la 3.500 de lei.

Felt Z85 2013

Felt Z85 2013

Felt Z85 are o reducere deloc de neglijat, de 1.000 de lei. Felt Z85 este varianta îmbunătăţită a cursierei Felt Z95, adresată celor care se antrenează în mod constant şi au început să prindă gustul îmbunătăţirilor la secundă.

Cu o greutate decentă, de 9,40 kg, bicicleta este echipată cu Shimano 105, o dotare foarte bună.  Are furcă de carbon, ceea ce reduce mult şocurile date de denivelările drumului. Este tipul de bicicletă spre care aspir şi eu.

Felt Z75 2012

 

Felt Z75 2012

Felt Z75 este o cursieră cu greutatea de 8,82 kg, cu cadru de aluminiu şi furcă de carbon, echipată cu SRAM. Are o reducere bunicică, de la 6.540 de lei, la 5.500 de lei.

Detalii tehnice.

Felt Z6 2013

Felt Z6

Felt Z6 este o cursieră performantă, cu cadru de carbon, echipată cu Shimano Tiagra, cu o greutate de 8,47 kg.

Are o reducere excelentă, de la 8.040, la 6.300 de lei.

Detalii complete.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.