Irina Dumitru - Prima Evadare 2015 - foto Events PhotographerIrina Dumitru - Prima Evadare 2016 - foto Events Photographer

Update: Declarații Cătălin Sprînceană, managerul echipei BikeXpert Racing Team

Irina Dumitru, una dintre cele mai bune cicliste din România, cu multiple titluri de campioană națională atât la ciclism șosea, cât și la mountain bike, a luat șocanta decizie de a se lăsa de ciclism la numai 23 de ani.

Ieri n-am văzut-o la conferința de presă organizată de echipa Dinamo BikeXpert Racing Team, din care făcea și ea parte, motiv pentru care am întrebat-o dacă mai face parte din această echipă sau dacă s-a întâmplat ceva cu ea.

Irina Dumitru se lasa de ciclism
Irina Dumitru spune adio ciclismului la numai 23 de ani.

“Bună! Nu mai fac parte din nicio echipă. M-am lăsat de ciclism”, mi-a spus sec Irina Dumitru.

Am întrebat-o care sunt motivele pentru care a luat această decizie. Are probleme de sănătate?

“Nu am probleme de sănătate. Nu am nicio problemă. Este doar o decizie a mea”, a spus ea.

I-am spus că mi se pare că a luat o decizie radicală, având în vedere că este foarte tânără (23 de ani) și că este una dintre cele mai bune cicliste din România. Care-i explicația, totuși?

“Nu știu dacă mai este nevoie acum de vreo explicație concretă. Decizia a fost luată, îmi aparține în totalitate și nu se va mai schimba nimic niciodată. Asta am simțit că trebuie să fac și asta am făcut. Nu am niciun regret. A fost doar o perioadă din viața mea. Acum s-a terminat”, a spus Irina Dumitru.

Ce va face în continuare? Va activa tot în sport?

“Deocamdată nu știu. Nu am niciun plan. Acum vreau doar să fiu relaxată și să știu că am scăpat de orice stres. O să mai fac sport, o să mai merg cu bicicleta, dar voi face doar plimbări, pentru mine”.

Mie îmi pare rău că a luat această decizie și sper să-i fie bine în continuare, să fie împăcată și liniștită și, dacă nu se răzgândește, să-și găsească un drum nou și frumos în viață.

Un scurt istoric sporiv al Irinei Dumitru

Irina Dumitru s-a născut în data de 17 martie 1993 și este de loc din Gornet-Cricov, județul Prahova. A început să practice mountain biking-ul din 2012, iar un an mai târziu a început să meargă și pe cursieră.

A concurat pentru CS Petrolul Ploiești, Giant Team România și BikeXpert Racing Team.

În 2013, a cucerit trei titluri de campioană națională, două de vicecampioană națională și alte 20 de locuri pe podium la diferite competiții.

În 2014, a obținut locul 3 la Campionatul Național de Ciclism șosea, proba de font, și locul 3 la proba de contratimp, tot în cadrul competiției naționale. În 2015, a reușit a reușit să repete performanța obținută în 2014.

Irina Dumitru a câștigat în 2015 titlul de Campioană Națională la MTB Cross Country Marathon (XCM), în cadrul competiției BikeXpert Alpine Challenge

Vezi rezultatele înregistrate în ultimii ani de către Irina Dumitru

[sta_anchor id=”Update”] Update: declarații Cătălin Sprînceană, managerul echipei BikeXpert Racing Team

Catalin Sprinceana, manager BikeXpert Racing Team

Contactat de Biciclistul.ro, Cătălin Sprînceană, managerul echipei BikeXpert Racing Team, a făcut următoarele declarații:

“M-a luat puțin prin surprindere…Nu pot să confirm nimic, pentru că nu am discutat încă cu ea. Am rămas puțin șocat văzând articolul tău”.

“Orice sportiv, de multe ori în anii de activitate, își mai ia câte o pauză de câteva săptămâni sau luni să se liniștească de stresul fizic, stresul mental”.

“Cel puțin din punctul nostru de vedere, legal vorbind, Irina Dumitru este în continuare sportiva noastră, sub contract cu BikeXpert Racing Team. Este în continuare legitimată la Federația Română de Ciclism”.

“Ea se află sub un contract, toate aceste discuții ar fi trebuit să ajungă mai întâi la noi”.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.