Ciprian Balanescu - participare Baku

Am două veşti pe care de la Federaţia Română de Triatlon, pe care le-am ratat cât am fost plecat din România.

Jocurile Olimpice de la Baku

 

Avem doi sportivi triatlonişti care vor merge la Jocurile Europene de la Baku, prima ediţie a Jocurilor Olimpice Europene, ce vor avea loc între 12 şi 28 iunie în capitala Azerbaidjanului: Ciprian Bălănescu şi Antoanela Manac.

Iniţial fusese desemnat Alexandru Diaconu şi, chiar dacă se descurcă mai bine decât Bălănescu la proba de înot, am înţeles că nu a fost acceptat de către organizatori pentru că nu prea a participat în ultimul timp la competiţii oficiale, ci doar de amatori.

Cea mai recentă performanţă sportivă internaţinală a lui Ciprian Bălănescu este câştigarea Campionatului Balcanic şi Naţional de Cross Duathlon, în prima săptămână a lunii mai 2015.

 

Peste 6000 de sportivi sunt așteptați să concureze în 19 sporturi diferite pentru 239 de medalii la Baku, în prima ediție a Jocurilor Europene, organizată de Asociația Comitetelor Olimpice Europene.

Lista completă a sportivilor români care vor participa la Baku o puteţi găsi aici.

Start Campioni la Triatlon

Federaţia Română de Triatlon are un program de selecţie a copiilor foarte tare, prin care îşi propune să crească numărul de copii care practică acest sport, în vederea formării lotului de triatlon naţional şi al obţinerii de performanţe sportive pe termen lung.

La sfârşitul lunii mai, oficialii federaţiei au mers la Şcoala Gimnazială nr. 31 din Bucureşti, unde 70 de copii, cu vârste cuprinse între opt şi 12 ani, au văzut ce înseamnă acest sport.

Programul s-a desfăşurat în două părţi, prima parte a fost o prezentare despre triatlon şi echipamentul specific de care ai nevoie pentru a practic acest sport. Apoi, copiii au participat la un concurs de duatlon în curtea şcolii – ce bine sună asta!

 

Adrian Nanulescu - prezentare triatlon la scoala
Adrian Nanulescu, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, le povesteşte copiilor ce înseamnă triatlonul.

 

Comentarii