Am spus că Eduard Grosu, poate cel mai în formă ciclist român la ora actuală, a ajuns la o echipă care-i va permite să deschidă uşi către ciclismul de primă ligă.

Îmi păstrez părerea, în ciuda faptului că am făcut greşeala de a spune că echipa sa, VINI FANTINI – NIPPO – DE ROSA, este Pro Continentală, pe când de fapt era doar Continentală.

Pentru că n-am vrut să abandonez subiectul trecerii sale la o echipă profesionistă – şi spun asta în privinţa condiţiilor în care se va antrena Eduard Grosu, adică foarte bune – am pus câteva întrebări şi am obţinut două declaraţii, de la Valentino Sciotti, sponsorul principal al echipei, şi de la însuşi Eduard Grosu.

Ce spune sponsorul echipei

734005_10200308799175998_1464149319_n

L-am întrebat pe Valentino Sciotti care sunt planurile echipei sale şi cum va arăta sezonul 2014.

Şi mi-a spus cam aşa (traduc din răspunsul său în engleză):

După mulţi ani de implicare în ciclismul profesionist de top, am decis să ne implicăm într-un nou proiect mai puţin pretenţios, cu ciclişti tineri, pe care dorim să-i formăm astfel încât să avem o echipă de top în 2015.

În aceşti ani, echipa se va antrena şi concura în Japonia şi Italia, ceea ce dovedeşte faptul că suntem un proiect internaţional. Vrem ca cicliştii noştri să descopere ceea ce înseamnă ciclismul în alte ţări şi, de asemenea, vrem să-i învăţăm cum să joace un rol cheie în orice strategie.

Anul acesta avem curse în Europa, în mod special în Italia, Franţa, Olanda şi Belgia, dar şi în Africa, America de Nord şi Asia

Faptul că suntem o echipă Continentală nu ne permite să luăm parte la Giro d’Italia (Turul Italiei), iar echipa nu a fost creată, oricum, pentru astfel de curse. Tinerii ciclişti nu pot fi aruncaţi, pur şi simplu, în curse de prim rang fără să aibă o anumită experienţă.

Eduard Grosu este o piesă foarte importantă în echipa noastră şi credem că talentul său natural trebuie să fie adaptat la stilul de cursă al marilor echipe şi al marilor campioni. Duminica trecută, în primul primei sale curse din acest an, ne-a arătat calităţile sale, într-o evadare de 160 km.

Ce spune Eduard Grosu

Eduard Grosu - zarnesti

Pe Eduard Grosu l-am întrebat despre planurile sale pentru 2014, despre competiţiile din România la care va participa şi când crede el că va face pasul spre o echipă din liga mare.

Eduard Grosu ar fi trebuit să participe, împreună cu echipa sa, în Turul Dubaiului, unde n-a mai ajuns din păcate, din cauza paşaportului. Va avea însă ocazia să concureze în tururile din Asia, continent unde echipa sa este Pro Continentală.

În 2014, îmi doresc să pot îndeplini obiectivele echipei, care mi-a dat rolul de sprinter.

Singura certitudine în România vor fi Campionatele Naţionale. Echipa va mai participa în Turul României, Turul Sibiului şi, probabil, Turul Ţinutului Secuiesc, competiţii la care, dacă voi fi într-o formă bună, voi fi şi eu prezent.

Cu echipa actuală am contract pe un an de zile. Anul viitor echipa vrea să ia licenţa într-o ţară din Europa şi vor dori să fie Pro Continentală. Dacă îmi voi îndeplini obiectivele impuse de către echipă, nu văd care ar fi motivul pentru care să nu mi se ofere un nou contract.

Deocamdată, doresc să mai fac un an într-o echipă mai mică, iar apoi, dacă voi avea posibilitatea, cu siguranţă voi semna cu o echipă mai mare. Sau poate că Vini Fantini Nippo DeRosa va deveni în 2016 acea echipă mare.

Comentarii