Pioneze aruncate din belşug pe drum, refuzul de a înscrie în competiţie  un sportiv şi trişare. Toate astea s-au întâmplat la Campionatul Naţional de Duatlon 2011, organizat la Snagov.

Să reluăm. Pioneze aruncate pe jos. Cineva a împrăştiat multe pioneze pe drum. Pe lângă faptul că acest lucru este dezgustător, stau şi mă gândesc care o fi fost motivaţia celui care a făcut aşa ceva? Nu avantaja pe nimeni. Nu e ca şi cum concurentul său preferat avea roţi de titan, iar restul concurenţilor aveau roţi de cauciuc. Nu, supuşi la riscul înţepăturii erau toţi şi n-ar fi putut să prevadă nimeni cine se va arde şi cine nu.

Sorin Boriceanu şi Andrei Mariciuc sunt doi dintre sportivii care şi-au înţepat roţile bicicletei cu pioneze. Şi au mai fost şi alţii.

Munca lor, efortul, transpiraţia, chinul şi sacrificiile s-au fâsâit  într-o clipă din cauza unui nemernic care le-a  jucat şansele la ruleta pionezei.

Asta se întâmplă însă în România, unde conceptul de fairplay este încă nedescoperit, unde oamenii politici nu dau doi bani pe sport, unde nu există valori.

Am participat şi eu la această competiţie, la categoria amatorilor. Pe traseu, de pe bicicletă, am văzut un trişor călare pe un  mountain bike care împingea la deal un concurent. N-avea ce să caute acolo şi e de la sine înţeles că ceea ce făcea era interzis: ajuta un concurent să obţină un avantaj nemeritat. Dar, încă o dată, se întâmplă în România.

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

10 thoughts on “Duatlon cu pioneze şi trişori”
  1. Daca te dai asa mare si tare ca stii tot ,da-ti numele si adu dovezi pentru ceea ce zici tu !

  2. daca nu ma credeti data viitoare sa nu va mai plangeti ca faceti pana . vedem la primul triathlon

  3. Eu am vazut trei creaturi ale padurii care au aruncat “PIONEZELE”, de fapt erau asa numitele DISPOZITIVE DE RELOCARE TEMPORARA ce te faceau sa furi timpii si sa ajungi inaintea tuturor delectandu-te cu o Coca-
    Cola rece si o sarma.

    Bai “ma” esti nebun , trateaza-te, vezi ca pentru asa ceva sunt medicamente sau FURADAN, incearca-le.

  4. E de răsul plânsului că se petrec astfel de lucruri. Suntem mici, se vede asta. Dar încet, încet evoluăm. Chiar dacă unii pun beţe/piuneze în roată.

  5. Toata treaba asta cu pionezele s-a intamplat din cauza discriminarilor intre sportivii de la cluburi.

  6. Taxa de penalizare este de 50 lei si nu a fost platita, de aceea nu a luat startul Alex, el poate sa spuna acum orice…. Pionezele au fost aruncate de cineva rau voitor pe traseu.

  7. Florin, nu mi-am propus sa scriu un articol de scandal, nici sa fac vreun deserviciu cuiva, ci pur si simplu sa relateaz la rece niste FAPTE. Eu promovez acest sport si poti vedea ca exista si un articol general despre concurs, dar cand se intampla lucruri care nu sunt in regula, nu cred ca ar trebui trecute cu vederea, doar de dragul de a crea o imagine idilica.

    In privinta regulilor federatiei, uite ce spune Alex Diaconu pe pagina lui de facebook :
    “daca tot am fost acolo, putea sa se perceapa o taxa de penalizare astfel incat sa pot lua startul…. Tind sa cred ca prezenta mea nu a fost bine primita la acestC.N. ….” – cu alte cuvinte, regulile de care vorbesti, Florin Leonte, nu s-au aplicat.

    Sa iei o pioneza pe roata din intamplare, e una, dar sa gaseasca pioneze de acelasi tip in roti un procent considerabil din concurenti, e cu totul altceva…cineva a facut un gest lipsit de fairplay. Iata ce spun concurentii:

    “Mariciuc Andrei a plecat la ciclism direct din stand cu o pioneza in roata iar Staiculescu Teodor a abandonat la proba de ciclism dupa ce a adunat de pe drum 3 pioneze” , iar ” SorinBoriceanu a ,,cules,, de pe traseul de bicicleta o alta pioneza…” (Alex Diaconu).

    “Si eu a trebuit sa abandonez dupa ce in tura a doua de ciclism am facut si eu pana de pioneza. Nu poate fi vorba de intamplare, pionezele au fost toate de acelasi tip. Am vazut la cel putin 4 persoane acelasi tip de pioneze”( Stefan Alexandrescu).

    “Colegii mei au observat pe traseu o densitate foarte mare de pioneze.” (Adrian Bobocea)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.