Ciprian Bălănescu a stat de vorbă cu Biciclistul.ro la scurt timp după ce câştigase un nou titlu de campion naţional la duatlon. Cursa a avut loc la Snagov (ştirea aici).

Am vorbit cu Ciprian despre concurs, despre sponsori, despre faptul că reprezintă un nou club în Timişoara – Ride Competition, al cărui membru fondator este. Am mai vorbit despre faptul că se va ocupa de fomarea tinerilor triatlonişti sau despre faptul că ar avea şanse să participe la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, ca maratonist.

“M-am dus cât să câştig. Am controlat cursa de la început”, a spus Ciprian Bălănescu imediat după terminarea cursei de duatlon de la Snagov.

Ciprian a preluat conducerea cursei încă de la start şi s-a distanţat considerabil faţă de restul sportivilor. Ciprian s-a deplasat pe bicicletă cu o viteză medie de aproximativ 40km/h, în condiţiile în care a avut opt puncte fixe de întoarcere pe loc. Ca idee, eu, care am participat la această competiţie la amatori, am mers cu o viteză medie de aproape 32 km/h.

[nggallery id=113]

Despre sponsori

Trebuie spus ceva şi despre sponsori, mai ales că sportul ăsta, triatlonul sau duatlonul, nu este prea iubit în România, iar pentru un sportiv este foarte greu să găsească pe cineva care să-l susţină financiar sau cu produse. Deci, cine investeşte probabil că o face din pasiune.

Veloteca îmi asigură reparaţie bicicletei, îmi pun la dispoziţie tot ce am nevoie”, spune Ciprian.

Ciprian concurează cu o bicicletă Ideal echipată cu Dura Ace 2010.

Isostar îi asigură hrana pentru un an: batoane, pudră, geluri, ciocolăţi. Dacă n-ar fi sponsorizat, l-ar costa în jur de 6.000 lei

Despre Ride Competition

“Un proiect care va dura câţiva ani. Mă voi concentra pe formarea viitorilor triatlonişti campioni ai României”.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=TuSBxsbCBDE’]

P.S. Scuze pentru calitatea imaginii. Am filmat cu telefonul mobil.

Comentarii